VW ID. Aero: En elektrisk Passat med over 600 km rækkevidde

Volkswagen har i dag løftet sløret for en kommende Tesla Model 3-konkurrent. Volkswagen ID. Aero er en elektrisk sedan med mere end 600 kilometers rækkevidde.

VW ID. Aero: En elektrisk Passat med over 600 km rækkevidde

Volkswagens nye konceptbil bliver deres første elektrisk sedan på markedet. Volkswagen ID. Aere, som formentlig vil ende med at hedde ID. 6, kører over 600 kilometer på en opladning – og ser godt ud imens.

Se også: Test af elbiler

Hvad vi ved om VW ID. Aero

Volkswagen har netop løftet sløret for ID. Aero, hvor de har delt enkelte specifikationer på den. Her skal man dog være opmærksom på, at der stadig er tale om en konceptbil. Alt tyder dog på, at den ikke er langt fra at blive til en masseproduceret en af slagsen. Ifølge bilmærket vil en serieproduceret ID. Aero være klar til lancering i Europa næste år.

Volkswagen ID. Aero er en nydelig elbil, der nok skal fange manges interesse. Den er bygget på VWs MEB-platform og er næst i køen, når det kommer til elektriske lanceringer hos producenten. ID. Aero er næsten fem meter lang, er en meget rummelig bil og har en luftmodstandskoefficient på 0,23. Til sammenligning er Tesla Model S og Lucid Air nede på 0,20 og Mercedes EQXX-konceptbilen på 0,17.

Aero er udstyret med et lithium-ion batteri på 77 kWh. Volkswagen skriver, at takket være samspillet mellem det effektive drivsystem og de fremragende aerodynamiske egenskaber opnår den en rækkevidde på op til 620 kilometer (WLTP), hvilket gør den velegnet til lange afstande.

Volkswagen ID. Aero vil blive tilbudt i flere varianter, heriblandt en med et mindre batteri på 52 kWh, hvilket samtidig gør den billigere. Bilmærket har desværre ikke løftet sløret for dens ydeevne.

ID. Aero skal i produktion

Produktion af den europæiske version i vil ske i Emden i Tyskland. Det forventes, at produktionsversionen af ​​ID. Aero til Europa ruller af samlebåndet i Emden-fabrikken i 2023.

Se også: Nyheder om elbiler