Xiaomis kommende elbilfabrik skal producere op til 300.000 biler per år

Xiaomi vil være en af de store aktører inden for elektriske biler og vil åbne fabrik, der kan producere 300.000 elbiler om året.

Xiaomis kommende elbilfabrik skal producere op til 300.000 biler per år

Efter sigende skal hovedkvarteret for Xiaomi Auto og deres første bilfabrik ligge i Beijing. Det var i marts måned, Xiaomi første gang fortalte om sine planer for elektriske biler, men ambitionerne er ikke mindre af den årsag.

Xiaomi har store planer for elbiler

Ifølge Reuters har agenturet for økonomisk udvikling, Beijing E-Town, bekræftet, at Xiaomi skal bygge en fabrik, der skal producere elektriske biler. Kapaciteten skal være op til 300.000 biler per år og fabrikken skal bygges i to faser, så masseproduktionen kan gå i gang i 2024.

Selskabet vil også åbne et hovedkvarter for elektriske biler, hvor man skal tage sig af forskning og salg. Dette hovedkvarter skal også ligge i Beijing, fortæller Beijing E-Town. Xiaomis plan er, at deres butikker også skal hjælpe til med bilsalget.

Se også: Hvordan fungerer selvkørende teknologi?

Vil investere 10 milliarder dollars i kategorien

Der er stadig meget, vi ikke ved, om Xiaomis strategi for elektriske biler. Vi ved ikke noget om de eventuelle første modeller eller udbredelse internationalt. Den succesfulde producent forventer at investere en sum svarende til 10 milliarder dollars i elektriske biler hen over de kommende 10 år, men meget mere end det har de ikke meldt ud.

Beijing-fabrikken giver flere indikationer, blandt andet, at Xiaomi har tænkt sig at blive en mainstreamproducent af elektriske biler, men til at begynde med i mindre skala, der skal konkurrere med både kinesiske rivaler som Nio og Xpeng og internationale aktører som Tesla.

Se også: Nyheder om elbiler

Efterfølgende nyt om emnet

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 26/11/2021 kørte vi nyheden Telefoner fra OnePlus og Xiaomi i fare for at blive hacket – Historien finder du her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..