Eksklusivt: Første kig ny software til XPeng P7 og G9

Dansk sprog, ruteplanlægning med ladestop, stort nyt udvalg af apps og andre forbedringer. Vi har taget et kig på den nye software til XPeng G9 og P7.

Eksklusivt: Første kig ny software til XPeng P7 og G9

Når de første elbiler fra XPeng i dag ruller ud på de danske veje, bliver den med en stor ny softwareopdatering ombord. Vi var inviteret en tur ind til XPeng for et eksklusivt kig på den nye software.

Se også: Sammenlign alle elektriske biler

Dansk sprog og forbedret ruteplanlægning med ladestop

En af de ting vi manglede i XPeng P7, da vi testede den sidste år, var en software og digital assistent på dansk. Med den nye store softwareopdatering får XPeng rettet op på den ene af disse to mangler – og det er heldigvis den vigtigste af de to.

Når kunderne henter deres spritnye P7 i dag (og senere i år G9), bliver det med software på dansk. Det er for mange en virkelig god nyhed.

Ny ruteplanlægning med ladestop har også fundet vej til P7 og G9, som er lidt i stil med ABRP (A Better Route Planner) med et bilvenligt interface. Det er dog en funktion, der vil blive opdateret videre i fremtiden.

Derudover er der mange andre små “quality of life” forbedringer i software, som giver en bedre oplevelse.

Det er dog ærgerligt, at den indbyggede digitale assistent endnu ikke er på dansk. Man finder dansktalende assistenter i flere andre biler, heriblandt biler med understøttelse af Android Auto og Apple CarPlay. Og nej, de to platforme er desværre ikke blevet implementeret i XPengs biler, hvor der satses 100 procent på deres egen software.

Tag på farten med masser af underholdning

Som vi allerede har skrevet om tidligere, byder softwareopdateringen også på et stort udvalg af apps og tjenester, der kan nydes i XPeng P7 og G9.

Tidligere var der kun Spotify og TuneIn at vinde i udvalget af tredjepartsapps, men det er nu udvidet betragteligt – og vil blive endnu større med tiden.

XPeng har nemlig integreret Twine4Car i de to elbilmodeller. Twine4Car er en tredjepartstjeneste til bilinfotainment, som leverer populære tjenester og apps til biler.

ACCESS, der udbyder Twine4Car-platformen, tilpasser de populære apps, så de er optimeret til XPengs elbiler.

Apps er integreret i softwaren i XPeng P7 og G9, så de ligner dedikerede apps. Det fungerer fint, men man kan sagtens se, at det ikke er apps der er specialudviklet af firmaerne bag, men derimod blot tilpassede webafspillere/apps.

Se også: Test af elbiler

Apps i XPeng P7 og G9.

Man finder indtil videre apps som:

  • Disney+
  • Apple TV+
  • Amazon Music
  • Youtube
  • Prime Video
  • Instagram
  • TikTok
  • Teams
  • Audible
  • XPlay og en række spil

Flere apps er på vej, heriblandt Netflix. Der er ikke en internetbrowser, hvilket vi anbefalede XPeng at integrere.

Sådan ser Youtube ud af XPeng P7.

Find ro ved ladestanderen

Med den nye softwareopdatering bliver det også lettere at finde ro i en hektisk hverdag. Der er nu en ny mindfulness-app med forskellige øvelser til at finde ro.

Holder man en pause ved en ladestander kan man vælge mellem forskellige mindfulness-øvelser, der anvender sædemassage, ambientbelysning og surroundlyd med Dolby Atmos. Vælg blandt andet mellem Lyden af bølger, dyb afslapning, body scan og flere andre.

Ny Mindfulness-app i XPengs elbiler.

Kommer til både XPeng P7 og G9

Det er en stor opdatering af softwaren til P7 og G9, der uden tvivl vil glæde de kommende ejere af de to nye elbiler fra XPeng.

Generelt er XPengs infotainmentsystem hurtigt, flydende og brugervenligt – og med opdateringen er det altså endnu. Der er stadig plads til forbedring, men det er uden tvivl et stort fokus hos XPeng, at levere en førsteklasses softwareoplevelse.

Vi tager et nærmere kig på softwaren i XPeng P7 og G9, når vi snart tester de to biler i en hel uge.

Som sagt er softwareopdateringen klar til XPeng P7. Når de første XPeng G9 ruller ud på vejene i Danmark, vil disse også være opdateret.

Se også: Få den bedste forsikring til elbil hos If