XPeng G9 og P7 får ny software med masser af apps

En kommende stor softwareopdatering til XPeng-elbilerne G9 og P7 bringer et stort udvalg af populære apps og streamingtjenester.

XPeng G9 og P7 får ny software med masser af apps

De kommende nye P7 og G9 fra XPeng lanceres med en ny softwareopdatering, der bringer et stort udvalg af apps og underholdning til elbilerne.

Se også: Sammenlign alle elektriske biler

En stor infotainment-opgradering til XPeng

Elbil- og teknologivirksomheden XPeng vil levere et førsteklasses infotainmentsystem, når de to nye elbiler – P7 og G9 – er klar til at suse ud på de danske veje.

Men skal man i dag være blandt de bedste på software til biler, skal man også have et stort udvalg af apps og tjenester. Det har XPeng længe vidst og har derfor internt arbejdet på et bringe tjenester ind i deres software.

Som man tidligere har set hos for eksempel Microsoft med deres Windows Phone (WP) og Huawei med deres HarmonyOS er det dog ikke let, at overtale store appudviklere til at bringe deres apps over til nye platforme.

Se også: Xpeng G9 kan blive årets familiebil i 2023

Med Twine4Car får elbiler fra XPeng adgang til stort udvalg af apps.

Se også: Xpeng P7 2023: En forbløffende stor opgradering

Support for Android-apps

Derfor har XPeng valgt en anden løsning. De har valgt at bruge platformen Twine4Car, der er en tredjepartstjeneste til bilinfotainment, som leverer populære tjenester og apps til biler.

Det betyder, at man vil kunne streame både musik, serier og film, podcasts, lydbøger samt tjekke sociale medier og have adgang til yndlingstjenester i elbilerne P7 og G9 – samt kommende elbiler fra XPeng.

Twine4Car omfatter nemlig en appbutik samt understøttelse af Android-apps. Vi ved endnu ikke hvilke apps, men mon ikke det omfatter apps som Spotify, Netflix, Disney+ og Youtube.

Derudover kommer også en ny spilportal, der inkluderer konsolspil med den nyeste streamingteknologi, der gør det muligt for brugere at spille selv med lavhastighedsforbindelser.

Har du lyst til at se hvordan det opdaterede infotainmentsystem fra XPeng ser ud og fungerer? Så hold øje med mobilsiden, hvor vi snart vil vise det frem.

XPeng P7 og G9 kommer snart

De nye XPeng P7 og G9 kan allerede bestilles nu og har kurs mod Danmark. G9 forventes klar i begyndelsen af 4. kvartal og P7 allerede i juli.

Se også: Vælg den bedste elbilforsikring