Ny Xpeng G9 (2024) får store forbedringer og bliver dyrere

Xpeng introducerer flere store forbedringer i SUV'en G9, herunder længe ventet understøttelse af Android Auto og Apple CarPlay. Xpeng hæver til gengæld også prisen på G9 i Danmark.

Ny Xpeng G9 (2024) får store forbedringer og bliver dyrere

Siden introduktionen af SUV Xpeng G9 sidste år er salget gået over al forventning. Der er allerede indregistreret 1.099 ekseplarer af den højteknologiske elbil i Danmark, og selv om den er propfyldt med smarte funktioner og den nyeste teknologi på markedet, har den kinesiske producent alligevel kunnet finde plads til forbedringer.

Vi skrev tilbage i september om en opdateret 2024-udgave af Xpeng G9, der vist frem i hjemlandet. Nu er den altså også lanceret i Danmark, og der er flere store nyheder i den nye Xpeng G9.

Se også: Priser, privatleasing, specifikationer og billeder af Xpeng G9

Får endelig Android Auto og Apple CarPlay

Xpeng G9 har ramt plet stort set på alle områder med G9, og selv om selskabets egenudviklede infotainmentsystem er et af de bedste på markedet, har det i hidtidige udgaver af G9 lidt under én stor mangel: Fraværet af Android Auto og Apple CarPlay.

Det er svært at slå den sømløse integration, som brugerne opnår ved at koble deres Android-mobil eller iPhone til bilen via Android Auto og Apple CarPlay, hvor alle understøttede apps og indholdet i disse automatisk overføres til bilens store infotainmentskærm.

Den erkendelse er Xpeng også kommet til, og det så vi også allerede med lanceringen af den mindre SUV, Xpeng G6, som også understøtter Android Auto og Apple CarPlay.

Mobilsiden kunne som det første medie afsløre tilbage i november 2023 afsløre, at Xpengs biler ville få trådløs Android Auto og Apple CarPlay, og nu bliver det altså en realitet.

Ingen Android Auto og Apple CarPlay til eksisterende ejere af G9 

Eksisterende ejere af Xpeng G9 skal dog ikke forvente at få Android Auto og Apple CarPlay, da funktionaliteten kræver opgraderet hardware, oplyser Xpeng.

Om det er en opgradering, som eksisterende ejere af Xpeng G9 vil kunne tilkøbe, er endnu uvist.

Maksimal nyttelast øges med 100 kg

I en stor SUV som Xpeng G9 er en høj nyttelast uundværlig, og derfor var det heller ikke videre imponerende, at den gamle Xpeng G9 “kun” havde en nyttelast på 445 kg, som placerede den nogenlunde i midten blandt alle elbiler på markedet. Det var hverken godt eller skidt, men middelmådigt.

Nu øger Xpeng heldigvis nyttelasten i G9 med 100 kg, så den nu kan klare en maksimal nyttelast på 550 kg. Derned bør fem fuldvoksne mennesker og masser af ekstra last i bagagerummet ikke være noget problem.

To lynhurtige trådløse opladere

I midterkonsollen i Xpeng G9 har der hidtil siddet en enkelt trådløs oplader til mobiltelefonen med en ladeeffekt på 15 watt.

Som led i opdateringen får Xpeng G9 nu to lynhurtige trådløse opladere med køling og med en ladeeffekt på 50 watt. Det er en højere effekt, end de fleste telefoner kan oplades trådløst. Telefoner som Samsung Galaxy S24 Ultra og iPhone 15 Pro understøtter for eksempel kun 15 watt, mens en telefon som OnePlus 12 understøtter trådløs opladning med 50 watt.

Den trådløse opladning kommer med andre ord til at gå vanvittig hurtig i Xpeng G9.

Ny interiørfarve og forbedret sædeventilation

Sidst, men ikke mindst, har Xpeng introduceret nye interiørfarver i den nye 2024-udgave af Xpeng G9. Hidtil har man kunnet vælge en kabine i sort eller sadelbrun kunstlæder, men nu kan G9 også købes i en tredje lysegrå interiørfarve kaldet Diamantgrå.

Den opdaterede Xpeng G9 vil desuden nu udelukkende blive leveret med sort himmel i kabinen.

Opdateringen introducerer også forbedret ventilation til føreren og forsædepassageren, da der nu er ventilation i både sædepuden og ryglænet.

Pris på Xpeng G9 (2024): Bliver dyrere

Den nye 2024-model af Xpeng G9 er, på grund af de store opgraderinger, blevet 20.000 og 30.000 kroner dyrere end den gamle 2023-model. Prisen i Danmark på Xpeng G9 er som følger:

Ny pris Gammel pris Prisforskel
Xpeng G9 Standard Range 499.900 kr. 479.900 kr. 20.000 kr.
Xpeng G9 Long Range 579.900 kr. 549.900 kr. 30.000 kr.
Xpeng G9 Performance 629.900 kr. 599.900 kr. 30.000 kr.

Se også: Test og anmeldelse af XPeng G9