Xpeng indgår samarbejde med Ejner Hessel

Det bliver snart muligt at prøve, købe og få serviceret sin Xpeng fra udvalgte Ejner Hessel-forhandlere i Danmark. I første omgang kommer Xpeng til fire Ejner Hessel-afdelinger.

Xpeng indgår samarbejde med Ejner Hessel

Xpeng udvider sin fysiske tilstedeværelse i Danmark med et nyt samarbejde med bilforhandleren Ejner Hessel. Det vil gøre det muligt at prøve, købe og få serviceret sin XPeng-elbil i udvalgte Ejner Hessel-lokationer. Det oplyser begge selskaber i en pressemeddelelse.

Se også: Se Xpengs udvalg af elbiler på markedet

Xpeng kommer til fire byer i første omgang

Ejner Hessel oplyser, at Xpeng i første omgang kommer inden for i varmen hos fire Ejner Hessel-afdelinger. I disse kan man både prøveøre, købe og få serviceret sin Xpeng-elbil. Dermed bliver det markant nemmere for kunder at købe og servicere deres nye Xpeng-elbiler over hele Danmark. Nysgerrige sjæle kan også nemmere få mulighed for at prøvekøre producentens elbiler.

I løbet af 1. kvartal 2024 kommer Xpeng til Ejner Hessels afdelinger i Aarhus og Albertslund. Senere på året følger afdelingerne i Aalborg og Slagelse.

“Vi er blevet taget virkelig godt imod i Danmark og er taknemmelige for den store interesse, vi oplever. For at kunne imødekomme interessen og samtidig sikre både nye og eksisterende kunder de bedst mulige oplevelser har vi siden starten satset på stærke partnerskaber. Nu er tiden moden til at udvide vores netværk for salg og service af vores biler, og sammen med Ejner Hessel sikrer vi netop dette,” siger Jens Olsen, der er Managing Director hos Xpeng Danmark.

Se også: Test og anmeldelse af XPeng G9

Xpeng skal konkurrere med de mest populære modeller

Ejner Hessel oplyser, at man havde de første møder med Xpeng allerede for to år siden og har været i dialog lige siden. Forhandlerkæden mærker, at der er begyndt at komme en efterspørgsel på Xpengs elbiler. Derfor har man valgt at føje producenten til porteføljen.

Ejner Hessel forhandler i forvejen Mercedes-Benz, Ford, Renault og Dacia.

Se også: Test og anmeldelse af Xpeng P7

Om tilføjelsen af Xpengs to nuværende biler i Danmark, G9 og P7, oplyser Ejner Hessel, at der er tale om to stærke kort i forhandlerens salgsudstillinger. Ejner Hessel ser også frem til tilføjelsen af endnu en model næste år – det, der med al sandsynlighed bliver en Xpeng G6.

Forhandleren tror derfor på, at den står stærkt rustet til at konkurrere med de mest populære modeller på det danske marked, og at der vil være et stærkt salg i Xpengs modeller.

Se også: Hvilke elbiler er Bedst i Test?

Indleder samarbejde allerede fra december

Selv om den officielle agentaftale med salg og service fra Ejner Hessels afdelinger og Aarhus og Albertslund først træder i kraft i løbet af 1. kvartal 2024, indleder Ejner Hessel og Xpeng allerede fra december et samarbejde.

Den positive modtagelse, som både den opdaterede sedan, P7, og særligt SUV’en G9 har fået, har givet pres på leveringerne for resten af året. Derfor træder Ejner Hessel allerede nu til med at hjælpe med leveringerne af de allerede bestilte Xpeng-elbiler.

Xpeng startede med at åbne en butik midt i København i april 2022. Siden da udvidede producenten med et showroom med tilhørende værksted i Hillerød i februar i år. Aktuelt har Xpeng en popup-butik i både Aarhus og Fredericia.

Se også: Disse elbiler ser vi frem til i 2023, 2024 og 2025

Se også:
Her er de billigste elbiler på vejene