Polestar 3: Design og rækkevidde afsløret

Polestar har netop sluppet det første billede af den kommende elektriske Polestar 3 fri. Samtidig hører vi første gang om dens forventede rækkevidde.

Polestar 3: Design og rækkevidde afsløret

I slutningen af maj afslørede Polestar i deres regnskab, at den kommende Polestar 3 ville blive lanceret til oktober, og nu er der igen nyt om den hypede elektriske SUV. For første gang har Polestar vist et billede af det endelige design på Polestar 3 sammen med oplysninger om dens rækkevidde.

Se også: Alt om Polestar 3 – hvad vi ved om den elektriske SUV

Sådan ser Polestar 3 ud

Polestar 3 bliver bilmærkets anden elbil på markedet og deres første SUV. Polestar 3 får først verdenspremiere til oktober, men vi kan allerede nu få et rigtig godt indtryk af den.

Polestar har tidligere sagt, at Polestar 3 bliver en af ​​de mest klimaansvarlige biler, der nogensinde er lavet. Her vil der muligvis være tale om interiør og sæder i genbrugt fiskenet, plastflasker og mere, men der er endnu ikke flere detaljer fra producenten.

På billedet herunder ser man Polestar 3, hvor man kan spotte de velkendte guldseler, som Performance-pakken typisk byder på. Forest på kølerhjelmen ser man et interessant design, der sandsynligvis er der for bedre aerodynamik. Designet giver os associationer til Volvo C40 Recharge kombineret med noget Lamborghini Urus. Hvad tænker i? Den skiller sig designmæssigt mindre ud fra mængden end Polestar 2 på dette billede.

Polestar 3 bygges på SPA2-platformen, som også skal bruges til fremtidige Polestar-biler.

Læs også: Test og anmeldelse af Polestar 2 (2022)

“Polestar 3 er en SUV lavet til den elektriske tidsalder. Det er en stor high-end og luksuriøs elbil, hvis stærke brand identitet udvider vores eget design”, siger Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar. “Med denne bil bringer vi ‘sport’ tilbage i SUV’en, hvilket er tro mod vores performance-rødder”. 

Polestar planlægger at lancere en ny bil hvert år i de næste tre år, og Polestar 3 er den første i rækken. Ud over Polestar 3 planlægger virksomheden også at lancere en kompakt SUV (Polestar 4) i 2023 og en sportssedan Polestar 5 i 2024. Polestar har også fremvist konceptbilen Polestar O2.

Polestar 3
Polestar 3

Rækkevidde på Polestar 3

Sammen med det første billede af Polestar 3 har bilmærket fremhævet enkelte specifikationer på Polestar 3, herunder rækkevidden.

Når Polestar 3 lanceres senere i år bliver det med et stort batteri (her nævnes ikke hvor stort), som giver en forventet rækkevidde på op til 600 kilometer (WLTP).

Polestar 3 vil senere hen tilbyde en autopilot-funktion til motorvejskørsel ved hjælp af branchens førende LiDAR-censorer fra Luminar kombineret med computerkraft fra NVIDIA. Her må man gå ud fra, at Polestar 3 vil være på niveau 3 for automatisering af selvkørende biler

Den forventes at komme med op til 800 Volt-opladningsteknologi, der giver den betydeligt hurtigere opladning end Polestar 2. En gæt er en forventet opladningstid fra 10-80 procent på 20 minutter, under optimale forhold.

Ydeevne og acceleration

Polestar 3 vil ved lanceringen komme med en dual-motor (P10) drivlinje, der forventes at yde op til 650 kW.

Se også: Seneste nyt om elbiler