RPG-spil tegner sig for 21,3 % af indtægterne fra mobilspil

RPG-spil - rollespil - står over over 20 procent af al omsætning inden for mobilgaming - og særligt tre lande sidder tungt på genren.

RPG-spil tegner sig for 21,3 % af indtægterne fra mobilspil

Mobilspilsindustrien er i øjeblikket i fremgang, og det ser ud til, at de såkaldte RPG-spil fører an. Ifølge nye bidrog RPG-spil med 21,3 procent af hele den globale omsætning fra mobilspilsindustrien i 2020.

RPG står for Role-Playing Game og er grundlæggende rollespil i en eventyr- eller fantasyverden.

Rollespil er den mest indtjenende genre inden for mobilspil

Hele mobilspilsindustrien omsatte for 86,9 milliarder dollars i 2020. Af dette beløb blev 18,5 mia. dollars tilskrevet disse rollespil. Dette tal udgør 21,3 procent af hele den årlige omsætning.

RPG-mobilspil er populære blandt gamere over hele verden. De er dog særligt et hit i de østasiatiske lande. Ifølge rapporten genererede rollespil i alt 13,34 milliarder dollars i Kina, Japan og Sydkorea. Disse tre østasiatiske lande stod således for 72 procent af de globale indtægter fra RPG-mobilspil.

Se også: De telefoner til gaming

Tre lande driver markedet

Kina var det førende marked for rollespil i 2020. Spil i denne genre genererede 7,84 milliarder dollar på det kinesiske marked. Japan var det næststørste marked for RPG-spil, idet ø-landet genererede indtægter på 3,46 milliarder dollars. Sydkorea var ikke langt bagefter og bidrog med 2,04 milliarder. dollars i indtægter.

RPG-spillenes popularitet overføres ikke helt til det vestlige marked. 22 ud af de 50 mobilspil med de største indtægter tilhørte RPG-genren i Japan. I Sydkorea var 29 ud af 50 RPG-spil.

Til sammenligning er der i USA kun 9 RPG-spil blandt de 50 mest indtjenende mobilspil. i England var der kun syv rollespil blandt de 50 mest indtjenende mobilspil.

Rollespil har altid haft en særlig plads i det østasiatiske spilmiljø. Denne præference er også meget tydelig i mobilspil.

Se også: De bedste spil til mobiltelefoner

De bedste RPG

Der er mange RPG-spil at vælge mellem. Genshin Impact bliver altid hevet frem som et af de aboslut bedste i genren. Også Raid: Shadow Legends og Final Fantasy-serien bliver ofte fremhævet.

Spillene i genren kommer naturligvis både til iOS og Android og de fleste af spillene kan såmænd også spille på desktop og spillekonsoller.

Se også: Mobilt bredbånd til gaming