Salgsstart på Samsung Galaxy S20-serien – Her er forskellene

Den 13. marts er Samsungs nye Galaxy S20-mobiltelefoner af finde i butikkerne. Hvilken skal du vælge? Her er forskellene på de tre modeller.

Salgsstart på Samsung Galaxy S20-serien – Her er forskellene

Samsungs nylancerede Galaxy S20-serie blev præsenteret for en måned siden og er nu endelig snart klar til salgsstart i butikker landet over. Den nye S-serie kommer i tre udgaver, som er forskellige på både pris og indhold, men hvilken passer bedst til dig? I denne artikel gennemgår ligheder og forskelle på de tre modeller, så du kan vælge den rigtige.

Salget af Galaxy S20 starter 13. marts

I morgen, den 13. marts, starter salget af de tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serie. De nye modeller hedder Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ og Galaxy S20 Ultra. Alle tre modeller byder på masser af ny teknologi og indmad, som er topmodeller værdige. Der er både ting de har tilfælles, men der er også flere forskelle. Herunder gennemgår vi disse.

Se også: Priser på Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20-serien: Fælles for alle tre modeller

Selvom der er tale om tre nye modeller, med en prisforskel på helt op til 3.500 kroner, så er der faktisk mange ligheder mellem dem. Der er ingen tvivl om, at alle tre Galaxy S20 er ment som topmodeller, der skal kunne konkurrere med de bedste mobiltelefoner på markedet. Her er de mest væsentlige ting, der er fælles for Galaxy S20-telefonerne:

 • Skærmen: Først og fremmest kommer alle tre med den nye lækre 120 Hz Dynamic AMOLED-skærm. Alle tre skærme er beskyttet af Gorilla Glass 6, som er nyeste og stærkeste version.
 • Ydelsen: Alle tre modeller kommer med Samsungs hurtige Exynos 990-chipset og Mali-G77 MP11 grafik.
 • One UI-brugerfladen: De tre har samme brugerflade, nemlig Samsungs gode One UI, i version 2.1, som er baseret på Android 10.
 • Beskyttet mod støv og væske: Alle Samsung Galaxy S20-versioner er udstyret med en IP68-certificering. Det vil sige at de er godt beskyttet mod vand og støv.
 • MicroSD-hukommelse: Alle har plads til et MicroSD-hukommelseskort, der kan udvide lagerpladsen med helt op til 1 terabyte.
 • Hurtigt lager: De har alle den nyeste og hurtigste type af lagerplads i mobiltelefoner, UFS 3.0.
 • Stereohøjtalere: Alle tre Galaxy S20 har stereohøjtalere.
 • Hurtig opladning: Til sidst har alle tre Galaxy S20 25W-hurtigopladning og 15W trådløs opladning. Med hurtigopladning er en S20 Ultra, med dens kæmpe batteri, fuldt opladet på en time, plus det løse.
 • Intet jackstik: Ingen af de tre modeller har plads til et 3,5mm jackstik (hovedtelefonstik).

Læs også: Samsung Galaxy S20: Er de pengene værd?

Samsung Galaxy S20: Her er de tre modeller forskellige

Dog er der også væsentlige forskelle på det tre modeller, som er værd at tage med i overvejelserne. Her er de mest væsentlige ting, som gør de tre modeller forskellige:

 • Priserne: Som sagt er der helt op til 3.500 kroner i forskel på de Galaxy S20-modellerne. Galaxy S20, som er den billigste, koster fra 6.999 kroner (i 4G-udgave), Galaxy S20+ koster fra 8.499 kroner og flagskibet S20 Ultra koster 10.499 kroner. Her er der mere om priserne på Galaxy S20.
 • Kameraer: Topmodellen S20 Ultra er udstyret med det bedste kamera – blandt andet en 108 megapixel hovedsensor og op til 100x zoom. De to andre har tæt på ens kameraer, hvor forskellen ligger i en såkaldt ToF-dybdesensor. De fleste vil nok ikke opleve manglen på denne i den mindste Galaxy S20.
 • Skærmstørrelsen: Her kan man vælge i mellem en mere lommevenlig 6,2 tommer skærm, mellemstørrelsen på 6,7 tommer og den virkeligt store 6,9 tommer.
 • 4G eller 5G: Alle tre modeller kommer med indbygget 5G. Men der findes en udgave af den lille Galaxy S20, der kun kommer med 4G og som er den billigste af dem.
 • Lagerplads og RAM: Alle tre kommer med 128 GB lagerplads, men har man brug for mere plads, så kommer Galaxy S20+ også i en 512 GB-udgave. Man skal også vælge i mellem 8 eller 12 GB RAM, hvilket langt de fleste ikke vil kunne mærke forskel på. Du kan se de fulde specifikationer på Galaxy S20 her.

Flere ligheder end forskelle på S20-modellerne

Som det fremgår herover, så er der flere ligheder end forskelle på de tre Galaxy S20-telefoner (fire hvis man tæller 4G-versionen af Galaxy S20 med). De to primære ting du skal overveje inden et køb af en Galaxy S20 er størrelsen og prisen. Vil du have den største skærm, så koster det dig over 10.000 kroner, eller vil du hellere have en lommevenlig udgave, så er prisen nede på 6.999 kroner. Vi har allerede testet og anmeldt Samsung Galaxy S20 Ultra og i næste uge tager vi hul på de to andre i serien.

Læs også: Afstemning: Skal du have en Samsung Galaxy S20?

Efterfølgende nyt i sagen

Interessen for tematikken fortsatte. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 10/3/2020 kørte vi en ny vinkling på emnet Test: Samsung Galaxy S20 Ultra – Overkill og overpris – Læs den her. Se også seneste nyt om temaet her.