Samsung bekræfter: Vi har droppet Galaxy Note

Samsung er nu klar til officielt at sige farvel til deres legendariske Galaxy Note-serie. Fremover vil Ultra-modellerne overtage funktioner fra Note.

Samsung bekræfter: Vi har droppet Galaxy Note

Da Samsung for omkring et år siden annoncerede, at der ikke ville komme en Galaxy Note-telefon i 2021, var de ikke helt parat til at lægge Note-serien officielt i graven. På det tidspunkt skød de skylden på mangel på komponenter. Men nu hvor Galaxy Z Fold 3 er blevet en reel succes for selskabet, overtager Galaxy S22 Ultra Notes tidligere område, og Samsung er klar til at sige det, som det er. Galaxy Note-serien er lagt i graven, for godt.

Se også: Samsung har Ultra-store forhåbninger til Galaxy S22

Et endeligt farvel til Galaxy Note-serien

Det har gået i den retning i flere år. Note-serien havde to primære fordele i forhold til traditionelle smartphones. Skærmen var meget større, og hver model kom med en S Pen-stylus.

Men da der for et par år siden begyndte at komme telefoner med store skærme over hele forsiden, havde alle telefoner pludselig en skærm, der var stor nok til at konkurrere med Galaxy Note-telefonerne. Rammerne om skærmene blev mindre og mindre, så det var ikke længere nødvendigt at købe en Galaxy Note-telefon for at få den største skærm på markedet. Dermed var Note-seriens eneste fordel S Pen-stylussen.

Ved sidste års præsentation af Galaxy S21-telefonerne kom det første hint om Galaxy Note-seriens kommende skæbne. Galaxy S21 Ultra var nemlig den første telefon i S-serien, der understøttede brug af stylus. Men i modsætning til Note-telefonerne havde S21 Ultra ikke en indbygget S Pen. Med Galaxy S22 Ultra ordner Samsung det problem, og telefonen ser ud som en Note-model med understøttelse af stylus og det hele.

Samsung har også udrustet Galaxy Z Fold 3 med understøttelse af S Pen, men den har ikke nogen indbygget plads til pennen, præcis som det var tilfældet med S21 Ultra. Der er man nødt til at have et særligt etui.

Samsung Galaxy Note 7
Nu er det slut med Note-serien. Her er det Note 7.

Ultra-serien tager over

Alt dette har ført frem til, at Samsung endelig har meldt det ud, som vi allerede vidste – Galaxy Note er et minde blot, og selskabet har nu en ny strategi for sin smartphoneforretning. Samsungs mobilchef, TM Roh, har overfor Bloomberg bekræftet, at det er sådan det forholder sig:

“På kort sigt vil vores virksomhed fokusere på en tosporet strategi: flagskibet S-serien i første halvdel af året og den innovative foldbare serie i anden halvdel af året. Vi vil fastholde denne strategi, indtil der kommer et nyt stort gennembrud, og vi arbejder hårdt på at få det til at ske.”

Salget af foldbare telefoner steg markant allerede sidste år, og Roh fortalte Bloomberg, at forhåndsbestillingerne på Galaxy S22-serien er steget en tocifret procentsats i forhold til sidste år. Tilsyneladende går Ultra-modellen allerede som varmt brød.

Mobilchefen bekræftede desuden, at selskabet kommer til at fokusere på premiumsegmentet som det, der skal føre an i væksten. Planen er at udvide Galaxy Note-oplevelsen til hele Galaxy hardwaresystemet, det vil sige både tablets, laptops og telefoner. Det betyder formentlig, at vi kommer til at se mange flere enheder med understøttelse af S Pen.

Se også: Priser på Samsung Galaxy S22 Ultra