Samsung udvikler foldbare skærme til Google, Xiaomi og Oppo

Samsung har godt gang i de foldbare skærm. Ikke kun til deres egne telefoner, men også til flere af konkurrenterne. Se hvad der er på vej.

Samsung udvikler foldbare skærme til Google, Xiaomi og Oppo

Det kunne meget vel tyde på, at konkurrencen på markedet med foldbare mobiltelefoner bliver meget større i løbet af 2021. Samsung er i øjeblikket i gang med udviklingen af foldbare skærme til både Google, Xiaomi og Oppo.

Indtil videre har Samsung domineret markedet for foldbare mobiltelefoner, med Huawei og Motorola som de største konkurrenter. Og med et svækket Huawei, så har Samsung haft det lidt for let. Det kan dog slutte i løbet af 2021, hvor flere store producenter forventes at være klar med deres foldbare telefoner. Til gengæld er det godt for Samsungs display-afdeling.

Pålidelige kilder siger nemlig, at Samsung er godt i gang med udviklingen af foldbare OLED-skærm til nogle af deres konkurrenter. Nærmere betegnet Oppo, Xiaomi og Google, som alle forventes at have en eller flere foldbare telefoner klar i løbet af 2021.

Herunder kan du læse hvad Google, Oppo og Xiaomi angiveligt har gang i.

Læs også: De første test af Samsung Galaxy Fold 2: En klar forbedring

Foldbare telefoner fra Google, Xiaomi og Oppo

Google skulle angiveligt have bestilt et 7,6 tommer foldbart OLED-panel. Derudover er der endnu ikke meget information om en foldbare Pixel-telefon. Derimod er der mere information om Xiaomis og Oppos kommende foldbare modeller.

Oppos foldbare skulle være en klaptelefon i samme stil som Samsung Galaxy Z Flip. Den skulle have en 7,7 tommer skærm foldet ud og en 2 tommer skærm i lukket tilstand.

Xiaomi er også på vej med en ny foldbare telefon, som vil have den største skærm på markedet. Der er tale om et 8,03 tommer panel på indersiden og et 6,38 tommer på ydersiden.

Hvad der er fælles for de fleste producenter af kommende foldbare telefoner er, at de skifter fra in-folding til out-folding. Med out-folding menes der, at den foldbare skærm gemmer sig på telefonens inderside. Ligesom på fx en bærbar computer. Det betyder nemlig, at den skrøbelige og dyrebare foldbare skærm er bedre beskyttet.

Læs også: Samsung vil lancere fire foldbare mobiler i 2021

Ikke meget salg i foldbare

Om det “rigtige” foldbare design endnu ikke er opfundet eller om det er priserne som afskrækker vides ikke, men der er endnu ikke det store salg i foldbare telefoner. De store producenter tror dog stadig på konceptet, hvor der bliver brugt store ressourcer på udvikling.

Apple skulle angiveligt også have startet arbejdet på en foldbar iPhone, men om den nogensinde bliver en realitet vides ikke. Apple har dog teaset med, at de arbejder på noget større end iPhonen.

Se også: Nyheder om mobiltelefoner

Mere om Xiaomi

Den seneste udvikling finder du her. Lasse Olsen gik et skridt videre. 9/2/2021 fulgte redaktionen op med sagen Flagskibet Xiaomi Mi 11 lanceres globalt: Her er mulig dansk prisKlik her og læs artiklen.. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..