Samsung X460 (produkttest)

Samsung X460 (produkttest)

Design
Det giver opmærksomhed, det får dig til at savle, det imponerer dine bekendte, det er Samsung X460’s design. Selvom X460 må siges at være efterfølgeren til X450 har designet (heldigvis) forandret sig meget siden da. En væsentlig forskel er antennen, som nu er fjernet.

Den lille godbid på kun 75 gram er en af de mest elegante telefoner jeg har set. De kurvede former, ergonomiske design og kvalitetsfølelsen ser rigtig lækkert ud og du føler virkelig du holder noget kvaliteten i din håndflade.

Mange klaptelefoner har det med at miste lidt elegance når klappen åbnes, men problemet er ikke at finde hos X460. Knapperne er elegante og den blåtlysende ring rundt om navigationsknappen sætter prikket over i’et. Du skal heller ikke være nervøs for at ødelægge skærmen, når du klapper klappen ned. Der er nemlig små bløde ”støddæmpere”, som dog ikke fjerner lyden af klappen der slår mod tastaturet.

Samsung X460 er fremstillet i et lækkert Silver-finish, som også føles lækkert. Batteriklappen er faktisk hele batteriet, så lad være med at fjerne den mens telefonen er tændt.

Designet får 6 ud af 6 stjerner – Perfekt! Intet mindre!

Skærm
Nu kan man ikke forvente det helt store skærmmæssigt af en lækkert designet klaptelefon til en pris af 1500,- uden. abonnement. Men stadig holder Samsung X460 skærmen på et nogenlunde optimalt niveau. Faktisk det samme som den populære forgænger E700.

På papiret hedder specifikationerne 65.000 farver, 128×160 pixels og TFT. Ganske glimrende taget i betragtning af prisen, men mange andre skærme med samme specifikationer er bedre. Et eksempel er Sony Ericsson Z600, som sagtens kan følge med X460.

Skærmen har en fin størrelse, da man nu også skal tænke på selve telefonens størrelse. Så er der altså ikke plads til et stort 3” display, og så ville prisen nok også stige betydeligt.

Det skulle ikke undre mig at Samsung faktisk har brugt den samme skærm som i E800 (og E330 som der snarest kommer test af), og dette er jo forrygende! Køb en telefon til den halve pris og få samme skærm! Ja ja, nu kigger vi selvfølgelig bort fra, at der ikke er noget kamera osv.

5 ud af 6 stjerner. Langt fra en super skærm, men Samsung lover ingen voldsom farveskærm og prisen er heller ikke til det. Det skal vi jo også bedømme ud fra.

Betjening
Lad os et øjeblik se bort fra Samsung X460’s finpudsede glorie og kigge på den dårlige ting hos mobilen. Betjeningen, brugerfladen og menuen har næsten ikke forandret sig siden E800 og dette må stadig betegnes som elendigt!

Forskellen er at X460 ikke bruger ikonbaseret menusystem, men noget lignende Nokias gamle system. Det ændrer dog ikke på problemet – det er og bliver elendigt! Det gælder ligeledes beskedskrivning, som stadig tager en halv time for at skrive en enkelt besked. Det dur simpelthen ikke, hvis man skriver mange beskeder.

Udover det det almindelige tastatur, er der en slet-knap, ring op og lig på, internet-knap, to valg-knapper og et 4-vejs joystick. Det lyder umiddelbart godt, men helheden i det er bare dårlig.

Men når vi nu har svinet det til så meget, så skal det siges, man godt kan finde rundt i det. Det tager så bare det tid ekstra for at sætte sig ind i tingene, samt generelt at navigere rundt.

3 ud af 6 stjerner for en okay brugerflade, som er det eneste Samsung mangler at forbedre. Så vil de have en excellent mobiltelefon.

Helhed
Helheden af Samsung X460 er god, rigtig god. Selvom telefonen ikke er den dyre designmobil med hundredvis af funktioner, så har den stadig en hvis blære-effekt. Så hvis du leder efter en billig telefon som ikke ligner noget katten har slæbt med ind, så er X460 noget for dig.

Udover ovennævnte ting, så besidder X460 en udvendig sort/hvid skærm, lækre polyfoniske ringetoner, mulighed for at sende og modtage farvebilleder direkte på mobilen, samt mobilt internet via GPRS.

Alt i alt en god mobiltelefon til prisen, som helt sikkert vil gøre dig tilfreds. 5 ud af 6 stjerner.

Samsung X460

Konklusion

Samsung X460 er alt hvad producenten har lovet. Samsung har fuldt forbrugernes kald for en telefon til forretningsmanden, som ønsker en stilren mobiltelefon med gode funktioner, men uden kamera, da dette er forbudt på arbejdspladsen. Og her har vi den, X460.

En ting Samsung ikke har sørget for er brugervenligheden, som de ellers har gjort udtryk for, er meget vigtig. Hvis dette problem ikke havde været at finde, havde X460 fået topkarakter som den første på Mobilsiden.dk. Men indtil problemet er rettet på den ”nøjes” med 5 ud af 6 stjerner.

Gennemsnittet af Design, Skærm, Betjening og Helhed er 4,75, men X460 fortjener altså de 5 stjerner. Jeg er stadig imponeret over at Samsung kan lave sådan god kvalitet til en så billig pris.

Godt arbejde Samsung! Men kom igen med brugervenligheden.

topbillede=samsung_x460_ 006.jpg
picture=on2
picturefile=samsung_x460_007.jpg
picturetext=Vi har testet Samsung X460
picturelink=/nyheder/media/videoklip_samsung_x460.mov
picturelinktext=

Download kort videoklip med X460 (Quicktime movie, 10 mb)…
billede=icon-test.jpg
cat=on
catname=samsung
comon=off

Sidste nye om temaet

Som i alle gode eventyr fortsatte historien. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 22/7/2004 vinklede vi sagen videre med et indlæg om Fugtskader – Du læser den her. Se også de seneste nyheder om temaet her.