Skype fylder rundt – tillykke med de 10 år

Den dansk-svenske idé, som ændrede teleindustrien markant, fylder for første gang rundt. Tillykke med de 10 år.

Skype fylder rundt – tillykke med de 10 år

Det er i dag 10 år siden, at svenske Niklas Zennström sammen med danske Janus Friis lancerede deres spritnye internet-teleprodukt Skype. Der gjorde det muligt, at ringe til venner fra nær og fjern via internettet – og var gratis. Det skriver dr.dk.

Det varede lidt inden teleindustrien forstod hvad der havde ramt dem, mens internetauktions-firmaet eBay dog så noget interessant i Skype – og hjalp Skype frem med penge i ryggen. eBay fik dog aldrig selv gavn af Skupe og solgte derfor i 2009 65% procent af virksomheden fra. Og i maj måned 2011 blev hele baduljen solgt videre til Microsoft. Friis og Zennström sad fortsat tilbage med en aktiepost på 14 procent, selvom de havde solgt Skype i 2005.

 – Microsoft køber Skype for 44 milliarder kroner

Microsoft er glade for købet, og fejrer også Skypes fødselsdag med denne blog, hvor du kan læse nogle facts om hvad Skype har opnået på de første 10 år. Eksempelvis taler Skype-brugere hver dag sammen i 2 milliarder minutter.

Tillykke til Skype med de 10 år.

Opdateringer på sagen

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 12/7/2013 havde vi dette at sige med et indlæg omkring LG Optimus L7 II – god til prisen (mobiltest) – Følg den videre udvikling her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.