Sony har solgt 4,5 millioner PlayStation 5 konsoller i 2020

Sammen med en rapport fra Sony om indtjeningen i 2020, så får vi nu et indtryk af hvor mange PlayStation 5-konsoller, der er solgt.

Sony har solgt 4,5 millioner PlayStation 5 konsoller i 2020

Sonys nye generation af spillekonsoller har været nærmest umulige at få fat i for almindelige forbrugere. PlayStation 5 blev officielt lanceret i september 2020 og har siden da kun været til forudbestilling, uden et eneste fysisk eksemplar i butikkerne. Alligevel viser Sonys nye indtjeningsrapport, at konsollen er blevet solgt i 4,5 millioner eksemplarer.

Med en ventende lancering af PlayStation 5 i 2020, så faldt salget dramatisk af PlayStation 4, hvor der i perioden oktober til december blev solgt 1,4 millioner. Dette svarer til et fald på 77 procent, sammenlignet med salget i perioden i 2019. Faktisk solgte Sony færre PS4 i vinterperioden end de gjorde fra juli til september.

Læs også: De 10 mest ventede spil til PlayStation 5 i 2021

Salget af PS5 kunne have været større

Da PlayStation 4 blev sat til salg tilbage i 2013 solgte Sony i lanceringsperioden 4,5 millioner eksemplarer, hvilket er fuldstændig identisk til hvad vi i dag ser med PlayStation 5. Havde der derimod været i PlayStation 5 til alle de ventende købere, så ville dette tal have været langt større. Sony er dog godt i gang med at producere flere PlayStation 5, som de regner med at sælge omkring 18 millioner styk af i 2021.

Sonys spilvirksomhed klarede sig generelt meget bedre end i 2020 med 40 procent højere omsætning på 883,2 milliarder yen (8,4 milliarder dollars), delvist drevet af PlayStation 5-salg. Driftsresultatet steg med 50 procent til 80,2 milliarder yen ($ 763,3 millioner) på grund af højere spilsalg, PlayStation Plus-abonnementer og bedre margener på PS4-hardware.

Læs også: Guide: De 5 bedste headsets til PlayStation 5

PlayStation 5 er dyr at producere

Sony bemærker i indtjeningsrapporten dog, at udgifter i forbindelse med lanceringen af ​​PS5 udligner nogle af dets fortjeneste. De bekræfter samtidig, at PS5-konsollen er dyr at producere. Faktisk er den så dyr at lave, at selve PS5-konsollen sælges for mindre end det koster at lave den. Et tab blev påført på grund af “en strategisk prissætning for PlayStation 5, der var lavere end produktionsomkostningerne,” siger virksomheden.

Se også: Nyt om spillekonsoller og spil

Seneste nyt

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 2/2/2021 bragte vi nyt i sagen med en sag med fokus på PlayStation 5 på lager i dag hos danske forhandlere – Du kan læse den her. Se de seneste nyheder om emnet her.