Disse iPhones og iPads får ikke iOS 10 i morgen

Når Apple udsender den store iOS 10-opdatering i morgen aften dansk tid, bliver det uden nogle af de ældre enheder. Se hvilke enheder der ikke får iOS.

Disse iPhones og iPads får ikke iOS 10 i morgen

iOS 10 er klar til at blive udrullet i morgen, men som det er tilfældet alle de foregående år, er det ikke alle Apples enheder, der opdateres.

En lille håndfuld af de ældste iOS-enheder har nemlig fået sin sidste softwareopdatering, da Apple nu stopper understøttelse af nye iOS-versioner på disse.

Læs også: iOS 10: Her er lanceringsdatoen

Apples hjemmeside ses en komplet oversigt over de iPhones, iPads og iPods der vil modtage iOS 10 i morgen. De er som følger:

iPhone iPad iPod
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s
iPhone 5c
iPhone 5
iPad Pro 12,9″
iPad Pro 9,7″
iPad Air 2
iPad Air
iPad (6. gen)
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2
iPod touch (6. gen)

Det betyder med andre ord, at fem Apple-enheder, som sidste år fik iOS 9, ikke længere vil blive opgraderet til iOS 10. De fem enheder er:

  • iPad 2
  • iPad (3. generation)
  • iPad mini
  • iPhone 4s
  • iPod touch (5. generation)

Netop disse modeller har også alle nogle noget gamle processorer og grafikchips, der vil få problemer med at levere en tilfredsstillende brugeroplevelse med det nye iOS 10 – noget som iPhone 4s med iOS 9 allerede bøvler med.

Med op til hele 5 år på bagen må de også siges at have gjort det ganske godt taget i betragtning, at mange Android-telefoner ikke engang får 2 års softwareopdateringer, men typisk lidt under.

Flere nyheder om emnet

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 8/9/2016 kørte vi artiklen Apples sænker priserne på en stribe iPads – Den næste artikel om emnet finder du her. Seneste højaktuelle stof om “iPad” finder du i denne spalte..