Ingen nye iPads i år – Apple opdaterer alle iPads næste år

Efter et helt år uden nye iPads har Apple planer om en større opdatering af hele sin portefølje af iPads i 2024, erfarer finansmediet Bloomberg.

Ingen nye iPads i år – Apple opdaterer alle iPads næste år

Siden 2017 har Apple lanceret mindst én ny iPad hvert eneste år, og det så da også ud til, at der skulle komme nye iPads i år, men 2023 ser ud til at blive en undtagelse.

Mark Gurman fra finansmediet Bloomberg, som er yderst velinformeret om alt, hvad der foregår hos Apple, erfarer nemlig, at der ikke kommer nogen ny iPad i løbet af årets sidste to måneder.

Læs også: iPad Mini og iPad Air får OLED-skærme

Apple opdaterer alle iPads næste år

I sit nyhedsbrev Power on erfarer Mark Gurman, at Apple trækker spændingen en smule og opdaterer hele sin iPad-portefølje i 2024.

Han nævner ikke nogen specifikke modeller, men hvis der er tale om hele porteføljen, bør det indbefatte 11. generations iPad (10,9 tommer), 7. generations iPad mini, 6. generations iPad Air og 7. generationsiPad Pro.

“Apple kunne have forsøgt at haste flere nye produkter igennem, men de nye iPads og AirPods er endnu ikke klar. Virksomheden planlægger at opdatere hele sin iPad-serie i løbet af 2024,” skriver Mark Gurman.

iPad, iPad Air og iPad Pro fik den seneste opdatering i henholdsvis marts og oktober 2022, mens iPad mini senest blev opdateret i september 2021.

Det skal dog siges, at Mark Gurman for bare et par uger siden troede, at vi ville få nye iPads i slutningen af 2023. De lader altså til at være forsinkede.

Næste års iPads får opgraderede processorer

Ifølge oplysningerne vil den almindelige iPad komme med samme Apple A15 Bionic-chip som i iPhone 13-serien, mens iPad mini ventes at få Apple A16 Bionic-chippen fra dette års iPhone 15-serie. Den tyndere iPad Air vil derimod blive opgraderet med en M2-chip. Disse iPads kan komme allerede i løbet af marts 2024.

Så er der 7. generations iPad Pro, som ventes at få en større opgradering i form af den ultrakraftfulde M3 Ultra-chip, som for nylig blev lanceret i nye Mac-computere. iPad Pro ventes først at komme i løbet af første halvår 2024.

Tidligere har de bedre og langt mere kontrastfyldte OLED-skærme været forbeholdt iPad Pro-modellerne, men det forlyder, at Apple også udstyrer iPad Mini og iPad Air med OLED-skærme. Dermed bliver det kun den helt billige 11. generations iPad, som fortsat vil anvende en traditionel IPS-skærm.

Læs også: Nyheder om tablets og iPads