iOS 9.1 ude: Stor opdatering til iPhone og iPad

Første store punkt-opdatering er ude til Apples iOS-enheder. Den byder på fejlrettelser, iPhone 6S forbedringer … og en fuckfinger.

iOS 9.1 ude: Stor opdatering til iPhone og iPad

Apples styresystem til iPhones, iPads og iPods får en overhaling med version 9.1. Med den nyeste opdatering rettes op på småfejl der har plaget iOS 9 siden denne kom ud i midten af september.

I hverdagen bliver det dog de 150 nye humørikoner der vil krydre Facebook-opdateringer og beskeder med livlige smil, sjove ikoner, sure miner og endda en langefingerhilsen.

Det betyder at Apple nu understøtter seneste Unicode 8.0 tegnsæt, som rummer de mange tegn, og altså også, en fuck-finger.

Se også: Fejl i iOS 9 kan gøre flere af dine apps ubrugelige

Bedre Live-photos

Ejer du en iPhone 6S har du sikkert allerede oplevet hvordan de animerede fotos optager en bid video efter at billedet er taget. I brug betyder det at de levende fotos ofte optager når iPhonens vej tilbage til lommen efter billedet er skudt.

Med iOS 9.1, sanser 6S-modellerne når disse hæves eller sænkes hvilket giver flottere resultater i albummet.

Læs også: Apple iPhone 6S – den fremtidssikrede iPhone [TEST]

Mange små forbedringer

En stribe fejlrettelser følger samtidig med opdateringen, herunder øget stabilitet når du multitasker, samt i appsene CarPlay, Musik, Fotos, Søg og Safari. Du kan læse den fulde liste over forbedringrer på Apples supportside.

Apples Watch styresystem, Watch OS, får ved samme lejlighed en lille opdatering til version 2.0.1, som adresserer fejl som kunne skabe ventetider, forringe driftstiden og synkroniseringsfejl med kalenderen.

Opdateringen fylder mellem 200 og 300 MB alt efter iOS-model og kan hentes ved at gå ind under Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.