Mobilsiden kårer: Årets tablet

Udvalget af tablets er skrumpet gevaldigt i år. 2016 har trods det budt på en række spændende af slagsen, men hvilken af dem er den bedste?

Mobilsiden kårer: Årets tablet

Markedet for tablets er nedadgående, men der gemmer sig stadig en række interessante produkter indimellem. Det er derfor tid til at kåre årets bedste tablet – den der bedst er lykkedes med at dække det behov, der ligger imellem en computer og en smartphone.

Acer Iconia Tab 10 A3-A40

Midt på året landede en billig Acer-tablet i den danske handel. Den gemmer på en 10,1” stor skærm, en MediaTek-processor, 2 GB RAM samt 32 GB. Prisen er naturligvis også derefter – nemlig kun 1.600 kroner.

Apple iPad Pro 9.7
I marts måned kom Apple med sin nye tablet: en ny iPad Pro, men denne gang i en mere håndterlig størrelse på 9,7”. Specifikationerne er fortsat i topklasse. Her får du nemlig Apples lynhurtige A9X-processor, 4 GB RAM og helt op til 256 GB lagerplads.

Huawei MediaPad M2 (7.0 og 10.0)
Denne tablet er ifølge Huawei den ultimative underholdningsoplevelse, hvor der er lagt vægt på et utroligt kompakt og let design, der gør den nem at betjene. Mekanikken består af en Snapdragon 615-processor og 3 GB RAM. Prisen ligger på cirka 2.000 kroner for 7”-modellen, mens du skal af med 2.900 kroner for den billigste model på 10”.

Huawei MediaPad M3
Med MediaPad M3 fokuserer Huawei endnu en gang på design i høj kvalitet med et let og ergonomisk aluminiumsdesign. Denne tablet måler 9,4” og er udstyret med den væsentligt kraftigere Kirin 950-processor fra producenten selv. Prisen ligger på cirka 2.700 kroner.

Huawei MediaPad T2 Pro (7.0 og 10.0)
En billigere Huawei-tablet kan fås med MediaPad T2 Pro, som fås i enten 7” eller 10”. De koster koster henholdsvis 1.800 og 2.100 kroner og har et smart, minimalistisk design i pastelfarver.

Lenovo Tab3 10
Lenovo henvender sig med Tab3 10 til virksomheder med understøttelse af ’Android for Work’ og en rimelig pris på 2.000 kroner. Skærmen måler 10,1”, mens processoren er fra MediaTek.

Lenovo Yoga Tab 3 Plus
En lidt dyrere løsning fra Lenovo er Yoga Tab 3 Plus, som koster lidt over 3.000 kroner. Den er, som navnet indikerer, lidt mere smidig end de fleste andre tablet. Modsat de tidligere Yoga Tab 3-tablets har denne dog ikke en projektor.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)
Her er vi fat i en af årets bedste budget-tablets. Du får for omkring 1.000 kroner en tablet med en udmærket processor, en 7″ skærm og med op til 11 timers batteritid på surfing. Omvendt er der dog kun 8 GB lagerplads på denne fætter, men du kan dog udvidde den med et mikroSD-kort.

Samsung Galaxy View
Med sin enorme touchskærm og smarte støtte på bagsiden skiller Samsungs Galaxy View sig en smule ud fra resten af feltet. Vi har at gøre med hele 18,4 tommer, og således er denne tablet mest egnet til statiske funktioner som film- og spilstation. Prisen for dette monstrum ligger på omkring 5.000 kroner.

Samsung Galaxy TabPro S
På årets liste finde vi endnu en Samsung tablet, nemlig Tab S Pro. Igen har vi at gøre med et lidt anderledes apparat, da Tab S Pro opererer med Windows 10 frem for et af de mobile systemer.
Dog blev konklusionen i Mobilsiden.dk’s test, at S Pro fungerer bedst som tablet, og gør det knapt så godt på computer-delen. Prisen på denne tablet ligger på omkring 6.00-7.000 kroner.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...