Ny iPad får Face ID og Animojis ligesom iPhone X

Det har længe svirret i luften, at Apple er vej med en ny iPad med iPhone X-lignende design og features. Nu er der fundet klare beviser på det i iOS 12.

Ny iPad får Face ID og Animojis ligesom iPhone X

I januar måned florerede der rygter om, at Apple er på vej med en ny og – i hvert fald designmæssigt – mere tidssvarende iPad. Vi har dog endnu ikke set skyggen af den, men den kan meget vel være lige om hjørnet.

Læs også: iOS 11.3 giver hint om ny iPad Pro med iPhone X-design

iOS-udvikleren Steve Troughton-Smith, som tidligere har afsløret mange Apple-nyheder via iOS-kildekoden, har gjort et nyt fund i det nye iOS 12.

I et tweet skriver han, at ”AvatarKit kommer til iPad”, hvortil han også viser et skærmbillede fra en iPad med forskellige Animojis på skærmen. I tweetet skriver han også, at Animojis på iPad fortsat kræver det såkaldte TrueDepth-system, som kan lave ansigtstracking. Det vil altså med andre ord sige, at den næste iPad får Face ID og Animojis.

TrueDepth-sensorerne på fronten består af intet mindre end seks komponenter, som til sammen gør det muligt at lave en præcis 3D-scanning og genkendelse af ens ansigt. Der er først og fremmest et normalt 7 megapixel RGB-frontkamera, ligesom der også er en såkaldt punktprojektor, der projicerer 30.000 usynlige punkter på ens ansigt. I mørke aktiveres også en ekstra sensor, der giver infrarød belysning. Dette aflæses af et infrarødt kamera, og softwaren analyserer så informationerne.

TrueDepth-systemet består også af en afstandssensor og en sensor til omgivende lys, så det er altså et noget omfattende system, der muliggør blandt andet Animojis.

Ny iPad får også navigation med bevægelser

TrueDepth-systemet, som muliggør Face ID og Animojis, er ikke den eneste iPhone X-feature, der ser ud til at komme til en ny iPad – måske i form af en iPad Pro. I iOS 12-betaen har Apple implementeret muligheden for at navigere ved brug af bevægelser ligesom på iPhone X. Det giver god mening taget i betragtning at Apple angiveligt også fjerner den fysiske home-knap fra den kommende iPad ligesom på iPhone X.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår den nye iPad ventes at blive en realitet, men det kommende Apple Special Event, som traditionen tro plejer at finde sted i starten af september, må være den mest oplagte anledning.

Sidste tilføjelse til historien

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. mobilsiden gik et skridt videre. 26/6/2018 publicerede redaktionen fortællingen Nu kan du downloade iOS 12 beta til iPhone, iPad og iPod touch – Det videre forløb i sagen finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..