Ny iPad mini med større skærm kommer senere i år

Den nuværende iPad mini fra 2019 vil senere på året blive afløst af en ny 6. generations iPad mini med en større skærm på op til 9 tommer.

Ny iPad mini med større skærm kommer senere i år

Apple opdaterede i april en ny iPad Pro med M1-chip, mini-LED-skærm og understøttelse af 5G. Der har i lang tid gået rygter om, at Apple også ville løfte sløret for en ny iPad mini. Det skete dog ikke ved samme event, som det ellers var forventet.

Nu forlyder det til gengæld, at en ny iPad mini vil blive en realitet i løbet af dette efterår. Oplysningerne kommer fra den altid velinformerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo.

Læs også: Kommende Apple Watch måler blodtryk, blodsukker og alkoholpromille

Ny iPad mini får større skærm

Kuo har helt tilbage i foråret 2020 meldt ud, at 5. generations iPad mini vil få en større skærm på mellem 8,5 og 9 tommer. Det respekterede japanske magasin Macotakara mener derimod at vide, at den næste iPad mini får en skærm på 8,4 tommer. Der er altså nogen usikkerhed om den præcise størrelse. Men meget tyder altså på, at størrelsen forøges fra de eksisterende 7,9 tommer. Derfor vil der formentlig også være mindre skærmkanter, så den nye iPad mini størrelsesmæssigt vil minde meget om den nuværende model.

Rygter har blandt andet også gået på, at Apple vil rykke Touch ID-fingeraftrykslæseren til tænd/sluk-knappen på siden ligesom på den seneste iPad Air fra september 2020. I det hele taget ventes der at blive mange designligheder mellem iPad Air og iPad mini, lyder det.

For tiden er Apple godt i gang med at opgradere samtlige chipsets i Mac-computere og iPads til Apples seneste M1-chip, som i november fik debut i MacBook Air 2020, MacBook Pro 2020 og Mac Mini.

Apple M1-chipsettet kom senest i iPad Pro og vil med al sandsynlighed også blive implementeret i 5. generations iPad mini. M1-chipsettet har fået mange roser af anmeldere for at levere en utrolig høj ydeevne. Samtidig er strømforbruget utroligt lavt i forhold til konkurrerende chipsets.

Yderligere detaljer om iPad mini kendes ikke på nuværende tidspunkt. Efterhånden som efteråret nærmer sig, vil der formentlig dukke flere oplysninger op om den næste mini-iPad.

Se også: Sammenlign priser på tablets og iPads

Sidste opdatering af historien

Historien lå ikke død så alt for længe. Steen Jørgensen gik videre med historien. 21/4/2021 havde vi dette at sige med historien Nu kan du prøve xCloud-spilstreaming til iPhone og iPad – Artiklen kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..