Rygte: iPad Pro med Mini-LED-skærm er lige om hjørnet

Apples næste iPad Pro på 12,9” ventes at blive præsenteret inden længe. Den kommer med en forbedret type skærm kaldet Mini-LED.

Rygte: iPad Pro med Mini-LED-skærm er lige om hjørnet

Apple har tradition for at præsentere nye iPads hen over foråret – og det ventes ikke at blive anderledes i år på trods af COVID-19.

Tidligere på ugen florerede rygter om, at Apple holder en event 23. marts, hvor blandt andet en ny iPad Pro netop er på programmet.

Det stemmer overens med nye oplysninger fra det kinesiske medie DigiTimes. De kunne i går berette om, at det taiwanske firma General Interface Solution (GIS) har skruet op for produktionen af skærmkomponenter. En af modtagerne af disse komponenter skulle være Apple, som skal bruge dem til den næste iPad Pro på 12,9″ med en Mini-LED-skærm.

Foto: TC

Se også: De billigste priser på iPads

Hvad er Mini-LED-skærme?

Mini-LED er et begreb, der dækker over bagbelysningen i skærmen. Der er derfor stadig tale om en LCD-skærm – formentlig af IPS-typen. Mini-LED-skærme adskiller sig dog ved, at bagbelysningen består af tusindvis af bittesmå lysdioder.

De mange LED’er kan styres individuelt. Det betyder, at lysniveauet og kontrasten kan styres langt mere præcist end på mange andre LCD-skærme. Med Mini-LED vil LCD-skærmen minde mere om det, man kender fra OLED-skærme – uden risiko for, at burn in opstår over tid. Samtidig vil det også være muligt at opnå endnu højere lysstyrke end OLED-skærme.

Mini-LED skal dog ikke forveksles med microLED, som består af selv-emitterende pixels ligesom OLED-teknologien. Her kan hver pixel tænde og slukke indivuduelt. Ligesom OLED kræver microLED ikke noget LCD-underlag.

Læs også: Rygte: Apple gør klar til masselancering den 23. marts

CAD-rendering af den næste 12,9″ iPad Pro. Foto: 91mobiles

Læs også: De bedste priser og tilbud på iPad 10,2″

Kan blive præsenteret allerede denne måned

Ifølge oplysningerne ventes Apple at præsentere den nye 12,9” iPad Pro med Mini-LED-skærm allerede i slutningen af denne måned eller i starten af 2. kvartal 2021. Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere meldt ud, at produktionen af Mini-LED-skærme til iPad Pro begyndte i 4. kvartal 2020, og at den nye iPad Pro kommer i første halvår 2021.

CAD-rendering af den næste 12,9″ iPad Pro. Foto: 91mobiles

Tidligere på ugen begyndte rygter at florere om, at Apple afholder en event den 23. marts – samme dag som OnePlus præsenterer den næste OnePlus 9-serie. Her skulle netop en ny iPad Pro, sammen med nye AirPods, et nyt Apple TV og AirTags, være på dagsordenen. Apple har dog endnu ikke selv bekræftet, at der afholdes en event den 23. marts.

Det er på nuværende tidspunkt også uklart, om det kun er modellen på 12,9″ og ikke den mindre model på 11″, som får en Mini-LED-skærm.

Se også: Nyheder om tablets og iPads

Opfølgning på sagen

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. Allerede d. 18/12/2020 publicerede vi en opfølgning med et indlæg omkring Google Stadia virker nu på iPhone og iPad – Den videre historie om temaet finder du her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.