Slut med Intels Atom-processorer til smartphones og tablets

Intel kaster håndklædet i ringen og opgiver sit at blive en af de helt store spillere på smartphonemarkedet med sine mobiloptimerede Atom-processorer.

Slut med Intels Atom-processorer til smartphones og tablets

På smartphonemarkedet er konkurrencen særdeles hård – ikke kun for alle producenterne af telefoner, men også for producenterne af de enkelte komponenter til disse.

Intel, som længe har domineret på pc-markedet, har i mange år forsøgt at videreudvide på sin succesfulde portefølje af PC-processorer til mindre, mere strømsparende x86-baserede processorer. Producenten kom dog alt for sent på markedet og var lang tid om at tilpasse sig til den nye type processorer.

Læs også:  Intel vil også skrotte jackstikket til fordel for USB Type C

Det har kostet dyrt, hvor Intel trods mange milliarder i investeringer ikke har formået at give særligt giganten Qualcomm, men også Samsung og MediaTek, meget konkurrence. Disse har fået godt fat i markedet med deres ARM-processorer til alle topmodellerne med processor-serierne Snapdragon, Exynos og Helio.

Dropper de smartphoneoptimerede Atom-processorer

Nu fortæller Intels direktør, Aicha Evans, til hjemmesiden Anandtech, at it-giganten trækker sig fra smartphonemarkedet for i stedet at fokusere på andre områder som datacentre, Internet of Things (Tingenes internet), hukommelse og det såkaldte Felt-Programmerbar Port Tabel (FPGT). Fokus vil også ligge på kablet såvel som trådløs netværk – blandt andet i form af 5G-netværket, lyder det.

Det betyder med andre ord, at Intels to kommende projekter, Broxton og SoFIA, kasseres. Det var ellers planen, at Intel – i et samarbejde med chipproducenterne Rockchip og Infineon – skulle lancere to forskellige prisvenlige Atom-mobilprocessorer til at tage konkurrencen op med Qualcomm og MediaTek, men det kommer altså ikke til at ske.

Læs også:  Intel og Apple samarbejder om næste iPhone

Der er dog ikke nødvendigvis tale om et permanent exit for Intel. Firmaet har trods alt annonceret sin – måske – sidste prisvenlige Atom-processor for kun en to uger siden under navnet Apollo Lake.