Surface Laptop Studio: Ny high-end laptop

Surface Laptop Studio er lidt en kraftkarl af en laptop med stor skærm og fleksibelt design. Se funktioner, pris og tilgængelighed.

Surface Laptop Studio: Ny high-end laptop

Surface Laptop Studio skal erstatte Surface Book og skal muligvis også være Microsofts nye bærbare computer i fremtiden. Vi tager her et kig på den nye laptop fra Microsoft og du kan også se pris og tilgængelighed på den nye enhed.

Surface Laptop Studio – til krævende arbejde

Den nye high-end notebook er en enhed specielt til softwareudviklere og kreative applikationer som f.eks. foto- og videoredigering. Dette afspejles også i vægten på 1,8 kilo og tykkelsen på 1,8 centimeter.

Det særlige ved den nye Laptop Studio er den 14,4 tommer store skærm med en opløsning på 2.400 x 1.600 pixels, 120 Hz opdateringsfrekvens og et 3:2-billedformat.

Den kan trækkes frem og endda foldes helt ned. Ifølge Microsoft skulle denne “studiotilstand” være perfekt til at tegne med den nye Slim Pen 2.

microsoft surface laptop studio 2

SSD-hukommelse på op til 2 TB

Indeni i den nye laptop gemmer der sig en quad-core Intel Core i5- eller i7-processor med integreret Intel Iris Xe-grafikenhed. Core i7-modellen kan også udstyres med et RTX 3050 Ti grafikkort fra Nvidia med 4 GB hukommelse. RAM-mængden er 16 eller 32 GB, afhængigt af konfigurationen.

SSD’en starter på 256 GB og kan opgraderes til op til 2 TB. Tilslutningerne er identiske med den nye Surface Pro 8: en Surface Connect-port, et hovedtelefonstik og to Thunderbolt 4-porte i USB-C-design.

Se også: Test af laptops

Lyd og batteritid

Microsoft oplyser om lyden, at den er på Pro-niveau med forbedret Quad Omnisonic højtalere med  fire stereo højtalere med dual woofers. Microsoft har også samarbejde med Dolby Atmos om lyden.

Batteritiden tegner godt. 18-19 timer ved almindeligt brug, oplyser Microsoft. Om det så dækker almindeligt brug for denne model eller laptops generelt oplyses ikke. Tung grafisk arbejde suger i hvert fald mere batteri end at skrive i Word eller surfe på nettet.

microsoft surface laptop studio

Se også: Priser på laptops

Pris og tilgængelighed

Surface Laptop Studio bliver ikke klar i Danmark før 2022. I USA er forsalget allerede i gang til 1.599 dollars. Microsoft har endnu ikke offentliggjort de danske priser. De danske priser bliver formentlig først klar, når salget annonceres.

Se også: Nyheder om laptops