Udvalgte Samsung-tablets får nu otte års opdateringer

Samsung nøjes ikke kun med syv års opdateringer i udvalgte tablets ligesom i Galaxy S24-serien. Nej, nu tilbyder Samsung hele otte års softwareopdateringer.

Udvalgte Samsung-tablets får nu otte års opdateringer

I forbindelse med lanceringen af Galaxy S24-serien udvidede Samsung understøttelsen af softwareopdateringer for visse modeller til hele syv år – det samme som Googles Pixel 8-smartphones. Ingen andre producenter – heller ikke Apple – holder deres enheder opdaterede så længe.

Se også: Priser og tilbud på Samsung-tablets

Enterprise-tablets får otte års opdateringer

Og så alligevel, for nu har Samsung faktisk overgået sig selv. Selskabets Enterprise Edition-enheder skal nemlig ikke “kun” nøjes med syv års opdateringer og sikkerhedsrettelser.

Enterprise-udgaver af tablets lanceret i 2024 eller derefter får nemlig otte års opdateringer. Dermed er den – så vidt det vides – den Android-tablet, der får opdateringer i længst tid.

På nuværende tidspunkt gælder det kun Galaxy Tab Active5, der kom på markedet i januar. Men der kommer selvfølgelig også flere Samsung-enheder længere ude i fremtiden, som får otte års opdateringer.

Enterprise-telefoner får syv års opdateringer som Galaxy S24

Når det gælder Enterprise-telefoner som Galaxy Xcover7, giver Samsung syv års understøttelse – præcis som det er tilfældet for ejere af Galaxy S24-serien. Da Galaxy Tab Active og Xcover-enhederne kom på markedet, var de kun garanteret fire opdateringer af styresystemet og fem års understøttelse med sikkerhedsopdateringer.

Informationen om den udvidede understøttelse dukkede op på LinkedIn, hvor en Samsung-chef for Holland havde delt den. Det er uvist, om den udvidede understøttelse også kommer til at gælde for tablets tiltænkt den almindelige forbrugere, men fremover får også telefoner i Galaxy S-serien syv års opdateringer lige som Xcover. Det er altså Samsungs tablets, som vi endnu er usikre på.

Selv premium-modeller som Galaxy Tab S9-serien får i dag “kun” fire opdateringer af styresystemet og fem års sikkerhedsopdateringer. Sådan var det også for telefonerne i Galaxy S23-seren, så måske får Galaxy Tab S10-serien, der kommer på markedet senere i år, også syv års opdateringer – eller tilmed otte.

Samsungs Enterprise-produkter er i bund og grund samme produkter som de forbrugerrettede – bare med øget fokus på et højt sikkerhedsniveau, så produkterne kan bruges i virksomheder, hvor sikkerhed har høj prioritet. Du kan altså sagtens købe en Enterprise-udgave af en Samsung-tablet og få fuldstændig samme brugeroplevelse som en enhed, der ikke er markeret med “Enterprise”. Der er også stribevis af elektronikforhandlere, der forhandler Samsungs Enterprise-tablets såsom den nye Galaxy Tab Active5 med otte års opdateringer.

Se også: Test og anmeldelser af smartphones