Apple fremviser økonomisk fremgang midt i tech-sektorens dystre tid

iPhone-salget løftede Apples regnskab, men også tjenester og hardware generelt fik et pænt løft i seneste kvartal med rekordomsætning til følge.

Apple fremviser økonomisk fremgang midt i tech-sektorens dystre tid

Apple advarede om, at de kan havne i modvind i næste kvartal med dertilhørende nedgang i overskuddet. Samtidig gik de imod den nuværende trend for de store tech-virksomheder og kunne præsentere stigning i indtjeningen i regnskabsårets fjerde kvartal (perioden frem til slut-september 2022).

Forventer nedgang i næste kvartal

Apples finansielle chef, Luca Maesrti, fortalte ved det seneste earnings call, at Apples årlige stigning i overskud bliver mindre i perioden frem til slut-december. Det blandt andet på grund af modvind, der skyldes udenlandsk valuta i forhold til en stærk dollar og udfordringer med leverandørkæden til den seneste iPhone 14-serie.

Selskabet forventer et fald i indtægter på otte procent under denne periode.

Se også: Priser på iPhone 14

Stærk efterspørgsel på iPhone 14 – siger Apple

Om den seneste smartphone-serie, der kom på markedet i september, sagde CEO Tim Cook, at Apple havde oplevet stærk efterspørgsel, dog mere ”begrænset” for de dyrere Pro og Pro Max-modeller.

Det er dog samtidig kommet frem, at iPhone 14 Plus sælger betydeligt dårligere end forventet, så der er kun standard-modellen tilbage til at drive salget.

Apples fortælling om et stærkt iPhone-salg kan man dermed være lidt skeptisk omkring. Ikke desto mindre har Apple dog oplevet et samlet løft i omsætningen sammenlignet med samme periode sidste år.

Se også: Hvor er iPhone 14 billigst?

Flot stigning i omsætning i svært periode for tech

Når det kommer til tallene, havde Apple ”rekord-indtægt” på 90,1 milliarder dollars, en stigning på otte procent i forhold til samme periode sidste år. Afdelingen for tjenester oplevede en stigning på fem procent til 19,2 milliarder dollars.

Indtægter fra produkter, herunder al hardware, steg fra 65 milliarder dollars til 71 milliarder dollars, og iPhonen i sig selv steg ti procent til 42,6 milliarder dollars. Den øgede indtjening betyder ikke nødvendigvis, at Apple sælger flere telefoner, da alle modeller er blevet mellem 15-30 procent dyrere.

Se også: Priser på smart tech

Stadig høj profit

Nettoindkomsten steg en smule fra 20,5 milliarder til 20,7 milliarder dollars, hvilket er markant bedre end andre tech-giganter som Alphabet og Meta Platforms, der måtte indkassere nedgang på henholdsvis 27 og 52 procent under samme kvartal.

“Vi klarede os bedre en forventet og til trods for, at udenlandsk valuta havde betydelig negativ karakter for os”, forklarede Maestri.

Aktiemarkedet tog ikke ubetinget positivt imod Apples regnskab og Apple-aktien faldt 2 procent. Det skyldes de negative forventninger til næste kvartal.