Apple i panik før lancering af iPhone 14

Store spændinger mellem Kina og Taiwan kan ende med at betyde, at iPhone 14-telefoner bliver forsinket. Læs her hvordan det hænger sammen.

Apple i panik før lancering af iPhone 14

Måske har du allerede hørt om Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus, og hendes rejse til Taiwan. Det er i hvert fald en hændelse, der har fyldt meget i medierne på det sidste. Spørgsmålet i den her sammenhæng er, hvad det har med iPhone 14 at gøre.

Apple i klemme mellem Kina og Taiwan

Som de fleste, der interesserer sig for tech, ved, er Apple chipproducenten TSMC’s største kunde. Chips fra TSMC sender Apple til Pegatron i Kina, hvor iPhone-modellerne samles. Pelosis besøg i Taiwan har betydet en øget spænding i relationen mellem Kina og Taiwan, hvor netop TSMC har hovedsæde.

Derfor har det kommunistiske parti i Kina indført nye regler, der forbyder, at ordene ”Taiwan” eller ”Republic of China” i forsendelsesdokumenterne. Det betyder, at noget, måske til og med alt, hardware kan blive returneret til Taiwan, hvilket kan forsinke produktionen af iPhone 14.

For at gøre det hele endnu værre, så blev Pegatrons viceformand og topchefer fra TSMC set med Pelosi under hendes besøg, så dette kan vise sig at være begyndelsen på en endnu mere intensiv handelskrig mellem Det Kommunistiske Parti i Kina og Taiwan, hvor Apple og andre USA-baserede selskaber havner i midten.

Se også: iPhone 14: Specikationer, funktioner, rygter og priser

Spreder produktionen af iPhone 14 ud

Apple er allerede i dialog med sin taiwanske samarbejdspartnere og har bedt om, at alle mærker med ”Made in Taiwan” eller ”Republic of China” bliver fjernet eller erstattet. Det er heller ikke overraskende, at visse 6,1-tommers iPhone 14-telefoner ifølge analytiker Ming-Chi Kuos kilde bliver produceret på Foxconns indiske fabrik.

For første gang nogensinde spreder Apple produktionen ud godt og grundigt.

Se også: Laveste priser på iPhone 14

Lancering af iPhone 14 inden for få uger

Alt dette sker på det værst tænkelige tidspunkt, idet iPhone 14 efter planen skal lanceres meget snart – nemlig i næste måned.

Der florerer desuden rygter om kvalitetsproblemer i produktionen af skærme og kameralinser til iPhone 14 Pro Max. Prisen på iPhone 14 kan også ryge i vejret, mens ekspert – op til 17.000 kroner kan iPhone 14 koste.