Fairphone med millioninvestering: Skal udbrede bæredygtig tech

Med en stor investering på 365 millioner kroner har Fairphone et mål i sigte: At sprede budskabet om den bæredygtige smartphone og tilbehør.

Fairphone med millioninvestering: Skal udbrede bæredygtig tech

Fairphone, den socialøkonomiske hollandske smartphoneproducent, der udvikler bæredygtige og fairproducerede smartphones, får millioninvestering, der skal hjælpe med til at fremme budskabet om bæredygtig teknologi.

Vi er vant til, at de store smartphoneproducenter lancerer mange nye mobiltelefoner hvert eneste år, som alle kræver specialværktøj og en viden om det, hvis blot et batteri skal udskiftes. Hos Fairphone går man anderledes til værks. Her bliver der typisk udviklet én ny smartphone hvert år, som alle ganske let kan repareres og har lang holdbarhed. Til at fremme budskabet om de reparationsvenlige, mere fair og bæredygtigt producerede smartphones, har et internationalt Impact-baseret investeringskonsortium kastet 365 millioner kroner efter Fairphone.

Se også: Test af mobiltelefoner

Flere skal kende den bæredygtige smartphone

Investeringen gør Fairphone i stand til at vækste og skalere deres indflydelsesrige virke samtidig med at kunne forfølge deres mission om at skabe mere fair produceret elektronik og teknologi. Ydermere, bruges midlerne til at afvikle lån og delvis udfasning af nuværende aktionærer.

“Gennem den sidste årrække har Fairphone været i stand til at gå fra at være en social bevægelse til at være en værdifuld, formålsdreven virksomhed. Jeg vil gerne takke alle aktionærer, som har støttet os gennem årene. Med et voksende fundament af aktionærer med samme værdisæt vil vi skabe mere opmærksomhed omkring fair produktion af tech og accelerere væksten af vores virksomhed og vores indflydelse” siger Eva Gouwens, administrerende direktør hos Fairphone.

Fairphone vil bruge vækstkapitalen til at styrke brand position og skabe endnu mere opmærksomhed omkring retfærdig og bæredygtig produktion indenfor elektronikindustrien. Vækstmidlerne vil også blive brugt til at accelerere integrationen af fair producerede og genanvendte materialer i hele Fairphones portefølje, eksempelvis ved at udvide mine-forsyningskædeprogrammerne i Afrika og Sydamerika og deres fair levelønsprogrammer i Asien. Ydermere, vil Fairphone investere i produktudvikling og forbedret kundeservice og dermed sikre, at brugerne får glæde af deres Fairphones i endnu længere tid.

5 års garanti på Fairphone

Seneste model fra Fairphone er Fairphone 4, der blev lanceret i 2021. Heri finder man både en stor 6,3 tommer skærm, dobbelt bagkamera, op til 256 GB lagerplads, 8 GB RAM og 5G. Fairphone skiller sig dog ud fra mængden på flere måder.

Først og fremmest lover producenten 5 års garanti på produktet. Skulle der gå noget i stykker i Fairphone 4, kan der bestilles reservedele til den og den kan let repareres. Det kan være alt fra et selfie kamera til batteri.

Dertil har Fairphone 4 fået en Android Enterprise Recommended-certificering. Dens reparationsvenlige design gør den til et oplagt valg for virksomheder, som leder efter en smartphone med lang levetid.

Se laveste pris på Fairphone 4