Forbrugergruppe vil straffe Apple for at droppe oplader til iPhone

Taiwansk forbrugergruppe vil have Apple undersøgt for ikke at inkludere oplader i æsken til iPhone - det er nemlig ikke i orden, mener de.

Forbrugergruppe vil straffe Apple for at droppe oplader til iPhone

Siden iPhone 12 blev lanceret i 2020 har Apple valgt ikke at sende en oplader med i deres telefoners æske. Man får et USB-C til Lightning kabel, men ikke selve opladeren. Ifølge Apple er det for at bespare miljøet for en masse unødvendige opladere, men mange ser det mere som en måde for Apple at tjene endnu flere penge på.

Oplader er vigtig del i brug af mobil

I Taiwan har Consumers Foundation nu anklaget Apples for at ”udnytte” deres kunder ved ikke at inkludere en oplader med telefonen. De mener ikke, at Apples forklaring omkring miljøhensyn holder.

Samtidig mener de, at det er en overtrædelse af kundernes rettigheder, idet de ser opladeren som en essentiel del af at kunne bruge telefonen.

Hvis man skal se lidt kritisk på det, så kan en manglende oplader betyde, at man ikke kan lade det batteri, telefonen bruger for at kunne fungere.

Samtidig er Apples opladere ikke nødvendige, man kan bruge en hvilken som helst anden USB-oplader, man har derhjemme og selve opladningskablet følger med. Det er nok ikke det, gruppen mener med sin kritik.

Se også: Find billig iPhone

Tvunget til at lægge oplader i æsken i Brasilien

Det er ikke første gang. Apple har problemer med dette. I Brasilien er Apple nu tvunget til at inkludere opladere i æskerne til iPhone.

Det bliver interessant at se, om noget lignende kommer til at ske i Taiwan, men alt det afhænger af, om Taiwan Fair Trade Commission beslutter sig for at undersøge sagen nærmere.

Se også: Nyheder om Apple produkter

Seenste nyt om emnet

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fortsatte historien. 24/9/2021 kørte vi en artikel med fokus på Xiaomi: Vi censurerer ikke ord på vores telefoner – Læs fortsættelsen her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..