Google G Suite bliver til Google Workspace

Det er slut med Google G Suite, der får nyt navn og nyt design. Google gør dermed endnu et forsøg på at udfordre Microsoft Office.

Google G Suite bliver til Google Workspace

De forskellige digitale kontorpakker er designet til at gøre det nemt at arbejde uanset afstand fra arbejdspladsen og typen af enhed – værktøjet skal gøre det lettere for kolleger at samarbejde, bruge tid på det vigtige og til at pleje de kollegiale relationer, uanset hvor de er.

Indtil videre har Microsoft Office været førende inden for området – og det bliver de nok ved med at være – men Google giver ikke op uden kamp.

Nu har Google nemlig annonceret, at de har rebrandet og redesignet G Suite, der er deres pakke med kontorapps. I et forsøg på at integrere blandt andet Gmail, Slides, sheets, Meet, Calendar og Docs med hinanden har G Suite nu fået navnet ”Google Workspace”.

Læs også: Tag jer sammen, Google. Giv os nu de fede produkter

Tre Google Workspace-abonnementer

I den forbindelse ændrer Google også en smule på priserne samt tilføjer et nyt “Business Plus” -niveau med flere enhedsadministrationsfunktioner.

Ideen om at gøre separate apps til integrerede dele af ét samlet sted, er bestemt ikke helt ny, for Microsoft gjorde det samme med sit Fluid-framework i Office. At Google lancerer lignende funktioner i Google Workspace er et tegn på, de gerne vil tages alvorligt som en seriøs udfordrer til Microsoft.

Læs også: Google Series One: Ny hardware til møder

Google Workspace
Der er tre forskellige abonnementer af Google Workspace.

Google har allerede taget nogle skridt i den nye retning, og integrationen af Google Meet i Gmail var en af de helt store. Nu håber Google så at tiltrække flere brugere til med denne bekvemmelighed ved fuldt integrerede tjenester.

Læs også: Google Meet kommer til Gmail-appen til Android og iOS