Google risikerer bøde på 100 mio. euro i Italien for magtmisbrug

Google står overfor bøde på 100 millioner euro i Italien for misbrug af deres dominerende stilling med Android Auto.

Google risikerer bøde på 100 mio. euro i Italien for magtmisbrug

En ny publikation fra Italiens antitrust-myndighed anklager Google for at have misbrugt sin dominerende position og har idømt selskabet en bøde på 100 millioner euro.

Google står til kæmpe bøde for at begrænse konkurrencen på Android Auto

Årsagen er, at Google har ekskluderet Enel Xs app JuicePass, en app der hjælper bilister med at finde og reservere plads på opladningsstationer. Myndigheden har i deres efterforskning fundet frem til, at Google ekskluderede JuicePass-appen i Android Auto-platformen i mere end to år.

Google skal desuden ikke have tilladt Enel X Italia at udvikle en version af JuicePass-appen, der er kompatibel med Android Auto. Videre kom myndigheden frem til, at selvom Google endnu ikke har mulighed for at reservere og betale for opladning via Maps, står de i vejen for Enel Xs mulighed for at opbygge en solid brugerbase på et tidspunkt, hvor markedet for elektriske biler vokser signifikant.

Se også: Priser på gadgets

Stiller specifikke krav til Google

Italiens antitrustmyndighed udstedte et påbud til Google, hvor de detaljeret redegjorde for, hvordan Google skal reagere for at stoppe misbruget og undgå negative effekter af eksklusionen af Enel X Italias app fra Android Auto.

Google er blevet beordret at tillade Enel X Italia at komme ind på platformen, samt tilbyde værktøjer til andre appudviklere, der vil skabe apps til Android Auto.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Google uenige i afgørelsen

Der nævnes ikke noget om, hvorfor Google har valgt at ekskludere JuicePass, men en talsperson for Google Italy har overfor Reuters sagt, at Google er uenige i myndighedens beslutning. Videre slog talspersonen fast, at Google prioriterer sikkerhed på Android Auto og har strenge retningslinjer for, hvilke apps der må være med på platformen.

Enel X er informerede om beslutningen og håber, at udfaldet kommer til at give lige vilkår for alle apps, både Googles egne, JuicePass og alle andre tredjepartsapps.

Se også: Nyheder om tech og monopol