Honor kan også blive blacklistet af USA – har for tætte bånd til Huawei

Republikanske lovgivere mener, at det tidligere Huawei-ejede Honor har tætte forbindelse til tidligere Huawei-folk og bør blive blacklistet.

Honor kan også blive blacklistet af USA – har for tætte bånd til Huawei

Efter Huawei blev knockoutet på mobilmarkedet af USA, der satte dem på landets frygtede Entity List solgte de selskabets subbrand Honor til et kinesisk konsortium. Det gjorde de for at få kontanter ind på kontoen, men også for at give Honor mulighed for at leve sit eget liv uden at være ramt af de sanktioner, der var rettet mod Huawei.

Se også: Priser på Honor telefoner

Honor kan blive blacklistet af USA

Teknisk set er Honor ikke længere en del af Huawei, men alligevel forlyder det, at brandet kan blive blacklistet af USA. Det er i hvert fald, hvad en række republikanske lovgivere ønsker.

Honor kan blive en del af Entity List, da mærket stadig har forbindelser til grupper, der tidligere har været knyttet til Huawei, lyder begrundelsen. Det kan stadig betyde, at Honor kan blive set som en sikkerhedstrussel. Hvis det sker for Honor, vil det betyde vanskelige tider for virksomheden og andre virksomheder, der arbejder sammen med Honor.

Honor er i dag ejet af Shenzhen Zhixin New Information Technology, som mange siger er støttet af den kinesiske regering.

Se også: Nyheder om teknologi og politik

 

Opfølgning af sagen

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. 22/9/2021 gik redaktionen videre og fulgte op med en nyhedsartikel med fokus på Huawei CEO: Vi skal have 6G-patenterne i hus allerede nu – Nyheden kan læses her. Se også de seneste nyheder om emnet her.