Huawei investerer 150 millioner euro i sin første cloud hub i Europa

Huawei investerer over en milliard kroner i cloud hub i Europa, der skal give europæiske virksomheder flere muligheden i skyen.

Huawei investerer 150 millioner euro i sin første cloud hub i Europa

Huawei har offentliggjort sine planer om at åbne selskabets første cloud hub i Europa. Det indebærer en investering på 150 millioner euro i anlægget i Irland samt giver 200 nye jobs i mange forskellige typer af stillinger frem til 2027.

Planerne for centeret blev offentliggjort ved Huawei Connect-eventet i Paris.

Se også: Bedste abonnementer til cloud-tjenester

Skal give cloud-tjenester til erhverv

Det skal tilbyde Huaweis kunder i Europa en række forskellige cloudtjenester samt hjælpe erhvervslivet i Irland med at udvide sin forretning til de globale markeder.

I en udtalelse nævner Huawei, at anlægget vil være ideelt for små og mellemstore virksomheder, og projektet bliver støttet af den irske regering via investeringsorganisationen IDA Ireland.

CEO for Huawei Ireland, Tony Yangxu beskriver hubben som værende i en strategisk vigtig lokation for udvidelsen af Huawei Cloud.

Præsident for Huawei Cloud West European region, Tim Tao, tilføjer, at hans afdeling er forpligtet til at opbygge cloud-fundamentet for en intelligent verden med allestedsnærværende og intelligent cloud for regionen

Se også: Bedste telefoner til erhverv

Investerer stadig i Europa trods store udfordringer

Cloud hubben er Huaweis seneste investering i Europa, der er fortsat de senere år, selvom selskabets netværksforretning er blevet gransket i mange europæiske lande.

Selskabet har på den baggrund mistet flere store og lukrative netværksaftale i Europa de seneste år og står til at måtte forlade flere markeder de kommende år.

I februar 2021 præsenterede Huawei planer om at investering 80 millioner euro i R&D i Irland fra det tidspunkt og frem til slutningen af 2022.