Meta rygtes at starte massefyring i denne uge

Kriseramte Meta vil fyre tusindvis af medarbejdere, skriver Wall Street Journal og vil være den første så store fyringsrunde i Metas historie.

Meta rygtes at starte massefyring i denne uge

I en artikel fra Wall Street Journal hævdes det, at Meta allerede fra onsdag potentielt kan begynde at fyre deres medarbejdere i stor stil.

Fyringerne forventes at ramme tusindvis af medarbejdere og vil være den første i stor stil i Metas historie. Meta havde slut september mere end 87.000 medarbejdere.

Se også: Test af VR-headset

Vil fokusere områder med potentiale for høj vækst

En talsmand fra Meta har nægtet at kommentere og henviser til CNBC, hvor Zuckerberg kommenter seneste regnskab.

Zuckerberg fortæller, at de i 2023 kommer til at fokusere på deres investeringer på et lille antal af områder med højt potentiale for vækst.

”Det betyder, at nogle teams vil vækste, mens andre vil forblive neutrale og andre igen vil mindskes. Det betyder, at vi i 2023 har en forventning om, at vi vil blive omkring den samme størrelse eller måske en smule mindre end vi er i dag.”

Se også: Meta og Microsoft samarbejder om metaverset

Satsning på metaverset er skyld i nedgangen

Meta-aktierne er styrtdykket med 73 procent alene i år  og er faldet til det laveste niveau siden begyndelsen af ​​2016. I kroner øre er Metas værdi faldet med over 700 milliarder dollars alene i år.

Den sociale mediegigant har nu den dårligste præstation i S&P 500 i 2022.

En af årsagerne til den markante tilbagegang er Metas fokus på metaverset. Meta har investeret over 100 milliarder dollars i metaverset de seneste år, men uden at det tyder på, det bliver særlig interessant. Selv udviklerne gider ikke bruge selskabets bud på, hvordan et metavers kan blive.

Samtidig er der ikke nok fokus på annoncesalget på Facebook, hvor omsætningen falder. Intet tyder på, at Meta vil ændre kurs og det har altså fået investorerne til at tvivle på, om det, Zuckerbeg & Co har gang i, er det rigtige.