Microsoft arbejder på en helt ny slags Kubernetes

Project Haven er Microsofts næste store Kubernetes-projekt, som der nu er en anelse nyt om, inden næste Microsoft Build afvikles i næste uge.

Microsoft arbejder på en helt ny slags Kubernetes

Microsoft arbejder på et nyt stort projekt, der skal gøre Kubernetes tilgængeligt for implementering i Windows edge-computing. Project Haven, som vi har hørt om længe, kan blive et betydningsfuldt gennembrud for at få Kubernetes i enheder med Windows edge-computing.

Læs også: Microsoft på vej med enhed til Xbox-spilstreaming

Project Haven under udvikling

Microsoft har meddelt, at der kommer mere information om Project Haven ved selskabets udviklerkonference Build inden for de kommende uger. Disse nye informationer om Project Haven dukkede op ved en Microsoft Build-session. Her kunne man læse: “Kubernetes er født i skyen og er på vej til kanten. Microsoft arbejder på at aktivere Kubernetes til letvægts Windows edge-enheder, der driver Linux- og Windows-containeriserede arbejdsbelastninger. Deltag i denne session for at få mere at vide om den seneste udvikling, og hvad der er på vej!”

Project Haven er ikke det eneste Kubernete-relaterede indslag i Microsoft Build.

Læs også: Apple, Google og Microsoft vil have login uden password

Hvad er Kubernetes?

Og hvad er det så lige, at Kubernetes er for noget? Det er et open source system til automatisering af softwareimplementering, skalering og administration.

Konferencen skal også give indblik i Azure Arc med Kubernetes samt en Customer Tech Talk med Starbucks. Her skal der ses nærmere på, hvordan kaffekæden flyttede infrastrukturen for deres mobilapp til Azure, samt hvordan de administrerer og skalerer den med hjælp af Azure Kubernetes Services.

Microsoft er ikke det eneste store teknologivirksomhed, der vælger Kubernetes-løsninger til udviklere. Google har afsløret en ny funktionalitet, der giver brugere af Google Kubernetes Engine (GKE) mulighed for at lægge administrationen af deres containerinfrastruktur i en automatiseret proces. Edge-computing anses ifølge forskning fra Intel for at være i klar til fremtidig vækst.

Intels The Edge Outlook så nærmere på, hvordan IT-ledere begynder at forstå, at edge er en vigtig del i effektivitet i driften, hvor 76 procent af de adspurgte var enig i, at det er en udfordring at identificere ”the ideal location” for datahåndtering.