Microsoft fyrer alle inden for virtual reality, mixed reality og HoloLens

HoloLens, virtual reality og mixed reality er mere eller mindre afgået ved døden hos Microsoft efter stor fyringsrunde - det giver Meta stor fordel, mener ekspert.

Microsoft fyrer alle inden for virtual reality, mixed reality og HoloLens

Microsoft har netop sat gang i en stor fyringsrunde, hvor 10.000 ansatte skal til at finde et andet job.  I sidste uge kom det frem, at Microsoft, præcis som Amazon, Google og andre store selskaber, afskediger flere tusinde medarbejdere.

Massefyringen kommer til at reducere Microsofts arbejdsstyrke på verdensplan med fem procent, en arbejdsstyrke der voksede hurtigt for at kunne udnytte de muligheder, der kom under pandemien.

Nu, hvor kulturen om at arbejde hjemmefra, er ved at fase ud, inflationen stiger i rasende fart og Putins krig i Ukraine spænder ben for det globale energimarked, skærer de store tech-firmaer ned for at holde aktionærerne glade i den svære økonomiske situation.

Se også: Bedste VR og AR headset

Alle inden for VR og AR fyres

Microsoft sadler derfor om for at møde fremtiden. Selvom de i 2017 købte AltSpaceVR, fyrede selskabet i sidste uge hele holdet bag det projekt. AltSpaceVR er derfor historie fra og med marts, hvilket også sætter punktum for Microsofts metavers-forsøg med det.

Efter sigende kommer Microsoft Mesh til at overtage efter AltSpaceVR, men vi må vente og se, hvor seriøse Microsoft er om metaverset, trods CEO Satya Nadellas taler fulde af buzzwords den seneste tid.

Udover AltSpace VR har Microsoft også elimineret hele teamet bag det populære MRTK-framework. MRTK er Microsofts ”Mixed Reality Tool Kit”, der er en cross-platformsframwork til rum i virtual reality. MRTK blev bygget til Unity VR-integration og fungerer med Metas headsets med fokus på HoloLens.

Se også: Hvordan påvirker fremtidens teknologi mennesket?

Fordel for Meta?

At en så stor spiller som Microsoft ser ud til at skære så voldsomt ned på satsning inden for AR og VR, kan virke som en fordel for et selskab som Meta, der stadig satser 100 procent på teknikkerne inden for metaverset.

Chefredaktør for mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald, vurderer i hvert fald, at Microsoft på denne måde giver Meta bedre kort på hånden.

“Det overrasker, at Microsoft tilsyneladende gennemfører så massive fyringer inden for AR, VR og mixed reality, da de gennem årene har fået opbygget en interessant platform omkring HaloLens med massive investeringer på området. Der er kun få aktører af deres størrelse på markedet, så der er ingen tvivl om, at Mark Zuckerberg og Meta får en fordel i fremtiden inden for metaverset, hvis Microsoft på denne måde dømmer sig selv ude”, slår han fast.

Se også: Ansatte kalder arbejde i metaverset for “et mareridt”