USA presser på for opdeling af Google pga. dominans på annoncemarkedet

I et ny søgsmål opfordrer de amerikanske myndigheder Google til at splitte selskabet op pga. annoncedominans - Google afviser og siger markedet er hårdt konkurrrencepræget.

USA presser på for opdeling af Google pga. dominans på annoncemarkedet

Google er utilfredse med den amerikanske regerings seneste ønske om at dele selskabet op og peger på, at disse nye angreb mod selskabets annonceringsdel allerede er blevet taget op i tidligere retssager.

Samtidig anklager de myndighederne for at prøve at påvirke sektoren.

Se også: Guide til de første tech-selskaber

Google bør gøre annoncering til selvstændig del

Søgegiganten har afvist alle anklager i et nyt søgsmål fra det amerikanske Justitsministerium og otte delstater om, at Google har monopoliseret markedet for annonceringsteknologi.

Det er et søgsmål, der indbefatter en opfordring til, at Google i det mindste gør online annoncering til selvstændig del. Du kan læse søgsmålet her.

Se også: De bedste telefoner fra Google

Google anklager myndighederne for at bestemme over markedet

En repræsentant for Google har overfor Mobile World Live fortalt, at søgsmålet er et forsøg fra myndighedernes side på at udpege vindere og tabere i den meget konkurrenceprægede sektor for annonceringsteknologi.

Samtidig ser Google søgsmålet i mangt og meget er en gentagelse af et tidligere søgsmål fra Texas’ rigsadvokat, et søgsmål der til stor del blev afvist af en føderal domstol i september 2022.

Justitsministeriet hævder, at Google har ødelagt legitim konkurrence ved at forsøge at kontrollere digitale annonceringsværktøjer.

Samtidig har Google brugt konkurrenceforvridende, udelukkende og ulovlige metoder til at skille sig af med mulige konkurrenter.

Google har svaret, at Justitsministeriets ønske vil gøre innovationen langsommere og højere annoncetillæg og generelt gøre livet svært for mindre virksomheder og udgivere.

I et blogindlæg forklarer Google VP for globale annoncer, Dan Taylor, at Justitsministeriets også presser på for at få ophævet nogle opkøb, der blev gjort for mere end ti år siden.

Se også: SEO og online marketing

Google: Hård konkurrence på annoncemarkedet

Videre slår han fast, at Google møder konkurrence fra flere konkurrenter som Apple, Amazon og Microsoft, og at den konkurrence er blevet hårdere de seneste år.

I 2020 pressede Justitsministeriet og 35 delstater via forskellige søgsmål på for at for Google opdelt.