Afstemning: Sender du stadig SMS’er?

Sender du stadig gammeldags SMS'er eller har du kastet dig fuldt over internetbaserede beskedtjenester? Deltag i vores afstemning.

Afstemning: Sender du stadig SMS’er?

SMS’erne har efterhånden nogle år på bagen. Der var engang hvor de var uundværlige og alle brugte dem. Tilbage i 2011 blev der, på Telias netværk, sendt over 8 millioner SMS’er på juleaften. Det tal ser uden tvivl anderledes ud nu. Hvor meget SMS’erne stadig bliver brugt ved vi dog ikke, hvorfor vi nu spørger jer.

Der er dukket et utal af internetbaserede beskedtjenester op, som giver en bedre oplevelse og giver flere mulighed end de forældede SMS’er. Den mest populære i Europa er Facebooks Messenger, men Whatsapp er også godt med. Der findes et utal af beskedtjenester, så er der er noget for enhver. Én er endda så godt implementeret, at mange ikke aner det er internetbaserede beskeder man sender: iMessage. 

iMessage er den de fleste tjenester prøver at slå. Specielt Google har forsøgt flere gange, men det er endnu ikke lykkes. Det kunne meget vel ændre sig med RCS, Rich Communication Services, som muliggør chatsamtaler i stil med apps/tjenester såsom Messenger, iMessage og Whatsapps. Men ligesom iMessage er teknologien indbygget besked-app’en på mobilen. Det hele kører via ens telefonnummer og igennem dit teleselskab, men er internetbaseret.

Læs også: Apple overvejer at understøtte RCS-standarden

Telenor understøtter allerede RCS, men vi mangler stadig at den kommer bredere ud. Hvornår det sker er ikke til at vide, men springer Apple med på RCS-vognen, så sætter det nok fart i implementeringen.

Men hvad bruger i egentlig? Bruger i stadig SMS eller har i kastet jer over internetbaserede IM-beskeder?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...