Danmark har verdens hurtigste mobilnet

Appen Netradar har allerede kronet Danmark som mobilnetværkskongen af Europa, men også resten af verden må bøje sig

Danmark har verdens hurtigste mobilnet

Vi er godt stillet rent mobilmæssigt her i Danmark, hvor forholdene for de hurtige hastigheder på smartphonens internetforbindelse er gode. Faktisk er de så godt, at appen Netradar for nylig har kåret Danmark som det land i verden med den hurtigste gennemsnitshastighed på det mobile netværk.

Danmark sikrede sig en overlegen førsteplads i opgørelsen over Europa, og selvom resten af verden kom med, så er Danmark lige så store vindere.

Læs også: Google vil også være teleselskab

I Europa-opgørelsen kom Scweiz ind på andenpladsen med 16,6 Mbit/s mod Danmarks 22,3 af slagsen, og på trods af et stærkt marked i Asien kunne kun Singapore toppe Schweizerne. Singapore ramte et gennemsnit på 16,9Mbit/s – altså stadig langt efter Danmark.

Korea, Japan og Taiwan sneg sig ellers ind i top 11 og skubbede nogle af europæerne ned ad listen.

Udbredelsen af LTE i Danmark hjælper

Professor Jukka Manner fra Aalto-universitetet, der er folkene bag Netradar-appen, siger til mobilsiden.dk, at Danmark bliver godt hjulpet af et stærkt og vidtrækkende LTE-netværk modsat eksempelvis Frankrig.

“Medianhastighede i verden var på 1,7 Mbit/s, men i Danmark var den helt oppe på 14,2 Mbit/s. Det er meget højt og er blandt andet på grund af en stor udbredelse af LTE,” siger Jukka Manner.

Læs også: Orange dypper tæerne i hård dansk konkurrence igen

Han fortæller, at udbredelsen af LTE ikke er alt, men at hastigheden også er vigtig. Eksempelvis havde 35 procent af de franske brugere adgang til LTE-netværk, hvor det i Danmark var 44 procent. Til gengæld var gennemsnitshastigheden på LTE i Danmark over dobbelt så høj som i Frankrig med 34,1Mbit/s mod Franskmændenes 13,7 Mbit/s.

I Norden går det godt

“Det er lidt overraskende, at alle lande i Norden ligger i top 10 i vores oversigt over hurtigste gennemsnitshastigheder, og at store europæiske lande som Tyskland, Frankrig og Spanien ligger relativt lavt. Det samme gælder USA,” siger Jukka Manner.

USA ligger på en 21.-plads i Netradars opgørelse med en gennemsnitshastighed på 6,4Mbit/s, mens Spanien ligger helt nede på en 30.-plads med 4,7Mbit/s.

Læs også: TeliaSonera og Telenor laver fælles forretning

Globalt sker der dog en kraftig forbedring i både gennemsnitshastighed og udbredelsen af LTE. Den globale gennemsnitshastighed i 2013 var 4Mbit/s og steg til 6,1 sidste år og ramte i slutningen af februar i år 7,8 Mbit/s.

Udbredelsen af LTE steg fra 2 procent i 2013 til 12 procent sidste år og i slutningen af februar i år 19 procent, så der er gode tendenser verden over på dette område.