Europa halter langt efter på 5G

Udbredelsen af 5G går hurtigt i Europa, men slet ikke så hurtigt som i lande som Japan, Sydkorea og USA, advares der om i ny rapport.

Europa halter langt efter på 5G

Den seneste undersøgelse udført af brancheorganisationen GSMA, der repræsenterer mere end 750 mobilselskaber verden over, viser, at de hårde markedsbetingelser i Europa har en negativ indflydelse på, hvor hurtigt 5G vil blive udbredt.

Det var forventet, at de europæiske lande ville have en høj udbredelse af 5G i 2025, men de er sagnet bagud sammenlignet med resten af verden.

Europa halter efter USA, Japan og Sydkorea på 5G

GSMA’s rapport Mobile Economy Report Europe fremhæver 34 markeder i Europa, som alle vil have 5G ved udgangen af juni. Der vil være 108 udbydere, der tilbyder 5G-services.

Det forventes, at et gennemsnit på 44 procent af mobilbrugerne i 2025 er på 5G og at England og Tyskland vil være førende indenfor 5G med henholdsvis 61 procent og 59 procent.

Rapporten fortæller dog samtidig, at selv Tyskland og Englands andel af 5G-brugere vil være lavere end for eksempel Sydkorea, der har en forventning om, at i 2025 vil 73 procent benytte sig af 5G. I USA og Japan vil andelen være på omkring 68 procent.

Se også: Telefoner med 5G

Hver tredje europæer vil ikke have 5G

Rapporten fremhæver, at den langsomme udrulning af 5G-dækning er en af hovedfaktorerne for, at mindst en tredjedel af Europas befolkning ikke vil have 5G i 2025.

Det skal sammenlignes med, at USA og Sydkorea forventes at have en dækning på 98 procent.

GSMA gentager deres tidligere opfordring om at skabe de rigtige betingelser for investeringer, herunder privat infrastruktur, opgradering af netværk og digital innovation. Det kan blive nødvendigt med bidrag udefra.

Se også: Hvor hurtige er de danske 5G-netværk?

Behov for bedre markedsbetingelser

Daniel Pataki, Vicepræsident for GSMA fortæller, at udrulningen af 5G i Europa aldrig har foregået hurtigere, men der er behov for at have fokus på at skabe de rette markedsbetingelser, så det sker i samme hastighed som i resten af verden.

Det forventes i øvrigt, at antallet af mobilabonnementer går fra 474 millioner i 2021 til 480 millioner i 2022.