HALLO: Nyt teleselskab med billige abonnementer på TDCs mobilnet

Byd velkommen til det nye teleselskab HALLO, som satser på billige abonnementer på TDC Groups mobilnet. HALLO presser både Fullrate og TELMORE på prisen.

HALLO: Nyt teleselskab med billige abonnementer på TDCs mobilnet

Et nyt teleselskab er kommet til. Det går under navnet HALLO og satser på billige abonnementer på TDC Groups mobilnet – noget som det nye teleselskab selv kalder for Danmarks bedste mobilnet. Det skriver mediet ITWatch.

Læs også: Afstemning: Hvad er vigtigst når du vælger teleselskab?

Teleselskabet HALLO er hverken gået i luften i dag, i går eller i sidste uge, men derimod for over to måneder siden. Det er først nu, at øjnene rettes mod teleselskabet, og det er der en helt naturlig årsag til. HALLO bruger nemlig kun begrænsede midler på markedsføring til at starte med. I stedet bruges pengene på at investere i selve produktet, som teleselskabet leverer.

Hallo shop
HALLO har en butik på adressen Nørrebrogade 177 i København. Foto: Google Maps

Familievirksomhed med 20 års erfaring

Det er en familie på Nørrebro i København, der står bag det nye teleselskab, men det er ikke en hvilken som helst familie. Ifølge teleselskabets egen hjemmeside, hallo.dk, har folkene bag nemlig ”20 års erfaring med at hjælpe både danske og udenlandske kunder inden for telefoni og elektronik”. Det er Fawaz Abdel Aziz Al-Alousi, der er direktør i HALLO, mens hans søn Imran Fawaz Al-Alousi er administrator.

For mere end 20 år siden havde Fawaz Abdel Aziz Al-Alousi en butik på Nørrebro kaldet Teleplus, hvor han solgte abonnementer for TDC og det tidligere Sonofon. I begyndelsen af det nye årtusinde stod han bag butikkerne Teleringen og Discountkæden, hvoraf sidstnævnte blev solgt. De tidligere butikker er enten gået konkurs eller blevet opløst, skriver ITWatch. I dag driver faren altså butikken HALLO på Nørrebro sammen med familien og to ansatte.

Sønnen Imran Fawaz Al-Alousi står for de administrative opgaver såsom at drive hjemmesiden og firmaets salg af taletid, som er et af flere områder, hvor firmaet opererer. Også salg af hardware er en stor del af familievirksomheden, og der allerede mere end 20.000 produkter inden for forbrugerelektronik til salg på HALLOs hjemmeside. Derfor vil familien også snart smelte webshop-delen sammen med det nyåbnede teleselskab.

“Det er selvfølgelig en af de styrker, som vi vil gøre brug af, når vi kommer længere frem. Vi er ved at koble de to forretninger sammen, hvor vi lige nu er ved at sætte en webshop op på vores hjemmeside, hvor man kan få tilbud på de fysiske enheder, hvis man opretter et abonnement hos os,” siger Imran Fawaz Al-Alousi til ITWatch.

Læs også: TDC Groups lynhurtige 5G-net er klar til test næste år

HALLO har i to år haft tanken om at opstarte eget teleselskab, og selv om det normalt er forbundet med store investeringer fra eksterne investorer, er det ikke tilfældet med HALLO. Teleselskabet er derimod bygget på firmaets egen kapital, og derfor er det også småt med budgettet til markedsføring. I stedet skal HALLO vokse organisk og stille og roligt.

“En af vores styrker er vores erfaring, og vi føler, at vi er godt plantet i telebranchen. Så vi vil ikke gå ud og bruge alt for mange penge på markedsføring, men bruge vores netværk til at åbne op for markedet og så vokse stille og roligt på den måde til at starte med,” siger han til ITWatch.

HALLO
HALLOs billigste abonnement. Foto: Hallo.dk

Billigere end Fullrate og TELMORE

Gennem farens netværk i telebranchen har familien været i dialog med flere af teleselskaberne, som ejer deres eget netværk – altså TDC Group, TT-Netværket (Telia og Telenor) og 3. Modsat flere af de tidligere lavprisselskaber kører HALLO på TDCs mobilnet, som flere gange er blevet kåret som det bedste netværk af Teknologisk Institut.

HALLO ønsker at give billige abonnementer af høj kvalitet, og skarpe priser i kombination med TDCs mobilnet kan meget vel vise sig at være opskriften på succes. HALLO er i hvert fald billigere end de to TDC-ejede lavpristeleselskaber Fullrate og TELMORE, som begge kører på TDCs mobilnet.

Læs også: Tjeep er gået konkurs

HALLOs billigste abonnement koster 99 kroner om måneden og giver 20 timers tale og 20 GB data i Danmark. Præcis samme abonnement koster 129 kroner om måneden hos både Fullrate og TELMORE. Dette abonnement stiger dog i pris efter årsskiftet, da det lige nu er en del af en kampagne.

For 149 kroner får du 15 timers tale og 35 GB data hos Fullrate, mens det er 20 timers tale og 30 GB data hos TELMORE. Hos HALLO skal du af med 139 kroner for 15 timers tale og 35 GB data. Alternativt kan du betale samme pris, 149 kroner, og få fri tale og 15 GB data. I alle abonnementer får du 6 GB data i EU.

Det dyreste abonnement hos HALLO koster 169 kroner og giver dig fri tale og 30 GB data med 10 GB i EU. Præcis samme abonnement koster 199 kroner hos Fullrate, og hos TELMORE koster det 169 kroner, hvor du dog også får adgang til TELMORE Musik.

HALLO er altså tydeligvis billigere end konkurrenterne på TDCs mobilnet, men det mangler naturligvis også at vise sit værd på andre områder såsom kundeservice, stabilitet og features som WiFi-opkald og tale over 4G. Dertil er der også en risiko for, at HALLO lider samme skæbne som Tjeep, som gik konkurs allerede inden et år efter opstarten. Familien bag HALLO forsikrer dog, at virksomhedens fundament er tilstrækkeligt til, at Tjeeps historie ikke bør gentage sig.