Ingen pladsmangel her: 512GB mobillager på vej

Samsung fremstiller nu 512GB lagerkomponenter til næste års smartphones og tablets.

Ingen pladsmangel her: 512GB mobillager på vej

Samsung fremstiller nu 512GB lagerkomponenter til næste års smartphones og tablets.
Når Samsung til næste år introducerer deres Galaxy S9 og S9+ toptelefoner, kan de gå hen og få ualmindeligt meget lagerplads ombord.

Samsungs komponentafdeling oplyser nemlig, at masseproduktionen af lager-chips med 512GB er søsat. Det rækker ifølge producenten til at lagre over 20 timers video i Ultra HD. Det oplyser Samsung i en pressemeddelelse.

De nye lagerkomponenter er af eUFS-typen, hvilket sikrer en langt højere ydelse end klassiske eMMC-komponenter som er otte gange langsommere. Her lover Samsung respektive læse- og skrivehastigheder i SSD-klassen. Læsehastigheden på 860 MB/sekund rækker til at indlæse en 5GB videofil på bare seks sekunder.

Skrivehastigheden oplyses til at være på mere beherskede 255 MB/sekund.

Lagerchippen mønstrer også et højere antal operationer per sekund (IOPS). I alt 42.000 og 40.000 iOPS kan der leveres til henholdsvis skrive- og læseoperationer. Alle performance-tallene er opnået med en smartphone-prototype.

Se også:  Hvor meget lagerplads er nok til mobilen? [AFSTEMNING]

Samsungs nye lagerkomponenter er bygget med V-NAND teknologi og er designet til at fylde det samme som eksisterende 256GB lagerkomponenter i dag.

Hvilke enheder der bliver først med den halve terabyte lager ombord, oplyser Samsung ikke. Selskabet skriver til gengæld, at der følges en aggressiv produktionsplan for at møde et stigende behov for lagerplads i kommende mobile enheder såvel som high-end SSD-drev og hukommelseskort.

Se også:  Samsung udvikler ny batteriteknologi: Fra 0-100 på 12 minutter