Nokia: Disse fordele er der ved private trådløse netværk

Virksomheder, der benytter private trådløse netværk, opnår højere sikkerhed og effektivitet og når miljømål hurtigere.

Nokia: Disse fordele er der ved private trådløse netværk

En undersøgelse udført af GlobalData og bestilt af Nokia viser lavere omkostninger og lavere energiforbrug som nogle af fordelene, når virksomheder implementerer private trådløse netværk.

GlobalData udspurgte beslutningstagere fra 79 multinationale selskaber på tværs af flere industrier som produktion, energi og transport.

Se også: Nyheder om IoT

Giver bedre sikkerhed, effektivitet og miljø

Svarene viste stor opbakning til at implementere private trådløse netværk sammen med såkaldt industriel edge computing, især i integrerede tilbud, for at opnå højere cybersikkerhed, bedre omkostningseffektivitet og miljørigtige mål.

Blandt de selskaber, der har implementeret private netværk, har flere end 50 procent kunnet konstatere reducering i omkostningerne på mindst seks procent, mens 29 procent har oplevet en besparelse på mere end ti procent.

Se også: Tingenes Internet og det smart hjem

Forventer investering tjent hjem efter seks måneder

Majoriteten af respondenterne, 79 procent, forventer at nå return of investment inden for seks måneder efter implementeringen. Det vil sige, at investeringen forventes tjent hjem igen efter seks måneder. Herefter er det så bare penge på bundlinjen.

Visse respondenter kunne fortæller om mere end 20 procents forbedring i målinger som reduceret nedetid og energiforbrug, efter at have implementeret teknologien inklusive forbedret sensor- og dataanalyse. Alt sammen hjælper til med at give en mere effektiv og sikker drift som en del af miljørigtige mål.

Se også: Muligheder med 5G-teknologi

Virksomheder bør vælge modulløsninger med dynamisk op- og nedskalering

Nokia konkluderer, at det giver virksomheder mere fleksibilitet i sin implementering, når Nokia selv kan tilbyde private trådløse netværk som en tjenesteydelse. Det giver også virksomhederne mulighed for at benytte dynamisk op – og nedskalering, som de får brug for i fremtiden.

John Marcus, hovedanalytiker hos GlobalData, udtaler, at virksomheder bør vælge udbydere, der tilbyder en modulløsning. Med en modulløsning giver det virksomhederne mulighed for at udvikle sig i sit eget tempo og få den løsning, netop de har brug for.

Nokia har mere end 500 kunder inden for private netværk.