Nyt Apple Watch Series 3 på vej med indbygget 4G

Apple lancerer snart et nyt Apple Watch 3 både med og uden indbygget 4G, men større nyheder end det er der ikke i vente ifølge analytikeren Ming Chi-Kuo.

Nyt Apple Watch Series 3 på vej med indbygget 4G

Det er snart tid til 3. generation af Apples hyper populære smartwatch, Apple Watch Series 3. Du skal dog ikke sætte næsten op efter de helt store nyheder og i særdeleshed ikke et nyt design.

Sådan lyder det fra den altid velinformerede analytiker Ming Chi-Kuo fra analyseinstituttet KGI Securities. Det skriver hjemmesiden 9to5mac.

Den største nyhed i Apple Watch Series 3 bliver nemlig, at der kommer en variant med indbygget 4G-modem, så du kan betjene uret og alle dets funktioner fuldstændigt uafhængigt af en tilsluttet iPhone. Eksempelvis vil du kunne hente nye sange eller apps helt uden at have din iPhone i nærheden. Derudover vil der også komme en normal variant uden 4G, som må forventes at være en tand billigere.

Læs også: Apple lancerer Apple Watch Series 2

At Apple lancerer et nyt Apple Watch med indbygget 4G stemmer overens med de oplysninger, som finansavisen Bloomberg kunne berette om for to uger siden. Her lød det tilmed, at det er Intel, der skal levere modemmet i det kommende Apple Watch. Ming Chi-Kuo uddyber, at modemmet kun vil understøtte 4G og altså ikke 3G – muligvis for at gøre uret som strømbesparende som muligt.

Med ’kun’ 4G-forbindelse ombord vil der formentlig være en række lande, hvor denne udgave af uret ikke bliver aktuel – dog ikke i Danmark, hvor teleselskaberne har dækket mere eller mindre hele landet med 4G i efterhånden en del år.

Læs også: Slut med Apples afsindigt dyre Watch Edition

Designmæssigt vil 3. generation ikke adskille sig fra de nuværende 1. og 2. generations Apple Watches, lyder det. Det samme er tilfældet størrelsesmæssigt, hvor Apple stadig vil give dig valget mellem en urkasse på 38 og 42 mm. Der vil dog formentlig ske en lille forbedring af mekanikken, så uret bliver en smule hurtigere, lyder det – men så heller ikke mere.

Både fra analytikeren og Bloomberg lyder det, at uret kommer ’senere på året’. Præcist hvornår er naturligvis ikke til at sige, men Apple har tradition for at følge en rimelig forudsigelig tidsplan, når det kommer til lanceringen af nye produkter. Sidste års Apple Watch Series 2 blev afsløret den 7. september, og dermed vil det være ganske sandsynligt, at Apple løfter sløret for 3. generation ved næste måneds event i starten af september. En mulig dato på denne event er onsdag den 6. september.