Snart er det slut med at sende SMS’er i Hangouts

Fra den 22. maj kan du ikke længere bruge Googles Hangouts-app til at sende SMS-beskeder. Det sker efter Hangouts er blevet en ny tjeneste til virksomheder.

Snart er det slut med at sende SMS’er i Hangouts

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Google fortsætter sin evige kamp med at finde ud af, hvordan it-giganten skal levere den bedste oplevelse, når det gælder beskedtjenester. SMS-understøttelse forsvinder nemlig fra den engang populære app Google-app Hangouts.

For ikke mange måneder siden var Hangouts samlested for SMS-samtaler, Google Voice og instant messaging-beskeder, men sådan skulle det altså ikke fortsætte.

Google har nemlig forsøgt at give en bedre brugeroplevelse ved at dele alle de forskellige måder at chatte på op i selvstændige apps. Google bad derfor Hangouts-brugere om at benytte Beskeder-appen til SMS, mens Google Voice-brugere skulle downloade en ny app. Og Google håbede tilmed at få dem, der fortsat ville bruge en instant messaging-tjeneste, til at bruge de nye apps Allo og Duo – dog uden den store succes.

Og Hangouts blev senest lavet om til to selvstændige apps, Hangouts Chat og Hangouts Meet, som tager sig af chatbeskeder og (video)opkald – men kun for virksomheder. For to uger siden blev Hangouts nemlig en del af den såkaldte G Suite-pakke, som er en samling af Googles tjenester til virksomheder.

Læs også: Google-nyt: Familiedeling til Play og Video til Hangouts

Derfor bliver SMS-funktionaliteten altså skrottet den 22. maj, oplyser Google i en meddelelse til administratorer i G Suite-tjenesten. Fra den 27. marts vil private brugere af Hangouts blive mødt af en besked, der fortæller brugere om, at det ikke er muligt at sende SMS’er om cirka to måneder.

Beskeden vil være placeret i toppen af appen, hvor man kan vælge en anden SMS-app til at tage over for Hangouts. Frygt ikke for at miste dine beskeder, for en central del af Android-styresystemet er, at du kan skifte frit mellem SMS-apps. Alle beskeder fra Hangouts vil med andre ord være synlige i den nye app, du vælger til at håndtere SMS-beskeder.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni