Sydkorea overvejer netværksafgifter for Netflix og Google

De sydkoreanske myndigheder debatterer nu, om Netflix og Google skal betale for adgang til landets internetinfrastruktur.

Sydkorea overvejer netværksafgifter for Netflix og Google

Ifølge Reuters har de sydkoreanske myndigheder sat gang i en debat om et lovforslag, der skal sikre, at Netflix og Google betaler en retfærdig afgift for netværksadgang i takt med at trafikken stiger.

Med det tiltag er parlamentet også med til at lægge yderligere pres på de store tech-selskaber om at bidrage til operatørerne.

Se også: De bedste netværk i Danmark

Netflix og Google står for over 33 procent af datatrafikken

Reuters fortæller, at Netflix og Google står for mere end en tredjedel af datatrafikken i Sydkorea. Ved en offentlig høring 21. oktober blev det debatteret, om selskaberne skal betale for netværksadgangen.

Visse politikere har talt imod lovforslaget af frygt for, at selskaberne som svar øger priserne på abonnementer og på den måde vil underindere sydkoreanske indholdsskabere.

Googles videostreamingplatform, YouTube, skal efter sigende have indgivet en begæring underskrevet af mere end 250.000 personer imod lovforslaget, skriver Reuters og citerer nyhedssiden OpenNet.

Se også: Mobilabonnement med fri data

Google truer med at skære i investeringer

Tidligere i år skal Google have truet med at skære ned i investeringerne i landet som en reaktion på snak om, at giganten skulle betale for netværksadgang, mens Netflix tidligere har tabt en retslig strid mod SK Telecom efter en lignende kamp om betaling til netværksomkostninger.

Sydkoreas træk kommer i kølvandet på de seneste planer fra europæiske politikere om at få de store tech-selskaber til at betale for netværksadgang efter operatørernes klager om, at tech-giganterne fik det hele gratis.

Industrigrupperne GSMA og ETNO har også bedt EU Kommissionen om at lægge pres for at opnå retfærdige bidrag.