Teleselskabet 3 giver fri tale og sms og særpris på data

På grund af COVID-19 giver Teleselskabet 3 alle mobilkunder ekstra data til halv pris resten af marts, samt fri tale og sms til kunder i udlandet.

Teleselskabet 3 giver fri tale og sms og særpris på data

Teleselskabet 3 vil, ligesom Yousee, gerne hjælpe de kunder, der er strandet i udlandet. Det gør de ved at tilbyde fri tale, sms og endda gratis data. Samtidig mærker 3 det stigende dataforbrug, og giver derfor kunderne herhjemme billigere ekstra data.

Læs også: Bevar kontakten: 5 gode og gratis apps til videoopkald

Dataforbruget steget med 40 procent

Mere hjemmearbejde og børn, der skal underholdes, kræver store mængder data. Hos teleselskabet 3 er kundernes dataforbrug steget 40 procent, og det vil medføre, at nogle kunder løber tør for den data, som er inkluderet i deres abonnement. Derfor har 3 fra i dag valgt at halvere priserne på tilkøb af ekstra data til både tale- og mobile bredbåndsabonnementer i en begrænset periode, mens myndighederne anbefaler danskerne at blive hjemme.

3-kunder, som er strandet i udlandet, får også en hjælpende hånd fra 3. Befinder man sig i et af de 66 lande, hvor man med 3’s 3LikeHome-koncept kan bruge mobilen til samme priser som i Danmark, så kan man også tilkøbe ekstra data til særpris. Normalt gælder det, at man max må bruge sit 3LikeHome-abonnement i 30 dage uden for EU. 3 har nu har valgt at hæve grænsen midlertidigt til 60 dage.

3-kunder der opholder sig i et land, som ikke er inkluderet i 3LikeHome, kan frit sende sms’er og foretage opkald lokalt samt til Danmark, ligesom det er gratis at modtage opkald fra danske numre. 3 giver desuden 1 GB data gratis. Hjælpen til kunderne i udlandet gælder fra 13. til 31. marts.

”Coronakrisen er en ekstraordinær situation, som betyder, at vores kunder pludselig står med nogle helt andre behov end for bare en uge siden. Derfor har vi valgt at ændre priserne for ekstra data, så længe myndighederne anbefaler, at vi alle sammen holder os hjemme, og ændre vilkårene for 3LikeHome og udlandstelefoni i en periode, så vores kunder får én ting mindre at bekymre sig om,”

siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos 3.

Læs også: Danskernes brug af videoopkald er eksploderet

Tjek dit abonnement, hvis krisen varer ved

Ifølge David Elsass er de ekstra datapakker tiltænkt enkelte udsving i kundernes forbrug, og han anbefaler ikke, at man køber ekstra datapakker hver måned, hvis krisen trækker ud.

”Vi gør en del ud af at sikre, at vores kunder har et abonnement, som passer til deres normale forbrug, ved at tilbyde abonnementstjek løbende. Men intet er normalt i øjeblikket, og vi forudser, at der hen mod slutningen af den nuværende regningsperiode, som slutter 15. april, vil mangle data mange steder. Her kan en ekstra datapakke være en nem og hurtig hjælp. Hvis myndighederne anbefaler, at vi fortsat bliver hjemme efter påske, så vil jeg anbefale, at man tjekker, om man bør skifte til et større abonnement,”

siger han.

Læs også: Mobildata-forbruget eksploderer – kan netværket holde til presset?

Midlertidige priser på ekstra data for privatkunder hos 3

  • 1 GB data: 25 kr.
  • 5 GB data: 55 kr.
  • 10 GB data: 65 kr.
  • 50 GB data: 100 kr.
  • 100 GB data: 150 kr.
  • 1 TB data (kun muligt at tilkøbe til Internet til hjemmet): 115 kr.

Læs også: Teleselskabet 3 klar med eSIM til Samsungs smartwatches