Telia på opkøbsjagt i Danmark

Telia vil gerne styrke sin position på det danske marked, og opkøb af konkurrenter er en reel mulighed.

Telia på opkøbsjagt i Danmark

Telia har over 17 milliarder kroner på kistebunden, og vil gerne styrke sin danske forretning, siger selskabets europadirektør Robert Andersson, ifølge Business.dk

Den langvarige mobilkrig på det danske marked har tæret på kræfterne hos flere selskaber, men ikke hos Telia, hvor pengepungen er fyldt godt op.

Telia har besluttet af købe Tele2 ud af Norge, for at stå stærkere, og Telias topchef Jahan Dennelind har tidligere til Berlingske sagt, at han undersøger mulighederne i Danmark, hvor ”TDC har fået lov til at være for stor for længe” – han fremhæver, at Telia har finanserne i orden og muligheden for at købe op.

Europadirektør Robert Andersson siger desuden til Bloomberg, at ”Vores strategi er grundlæggende at styrke vor kerneforretning, og Danmark er kerneforretning

Hvem Telia har i kikkerten til et opkøb melder historien ikke noget om, men for øjeblikket findes der på det danske marked fire store teleselskeber: TDC, Telenor, Telia og 3. Hver i sær har de desuden en række mindre selskaber, som CBB, Bibob, Oister, Telmore m.fl.

Kilde: Business.dk