Tesla åbner ny Supercharger-fabrik

Tesla starter nu produktionen af SuperCharger-hurtigopladere på ny fabrik i Shanghai, hvilket formentlig kommer til at fremskynde væksten af hurtig-opladere.

Tesla åbner ny Supercharger-fabrik

Superchargerne, der stadig er verdens hurtigste opladningsnetværk til elbiler, blev oprindeligt produceret af Tesla i Fremont, Californien. Men med lanceringen af ​​Supercharger V3 sidste år flyttede bilproducenten produktionen til Gigafactory New York, hvilket har gjort det muligt for Tesla at øge produktionen af de kraftfulde Supercharger V3-stationer.

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X – se priser

Sidste år sagde Tesla så, at de også ville bygge en fabrik i Kina, der skulle producere Supercharger-stationer. Nu har bilproducenten meldt ud, at de allerede er startet op med produktionen på den nye fabrik, der ligger lige i det kinesiske tech-mekka; Shanghai. Siden projektet blev sat i søen i august 2020 til den officielle produktion, er der altså ikke gået mere end et halvt år.

250 km på 15 minutter

Anlægget til den nette sum af 6,5 millioner dollars vil efter sigende være i stand til, at producere op mod 10.000 Supercharger-stationer årligt. En god nyhed for bilisterne, der med brug af hurtigopladerne kan føje op til 250 km til bilens rækkevidde med en opladning á 15 minutters varighed.

Flytningen understreger Teslas fokus på at udvide forretningen i verdens mest befolkede land – og det forventes da også, at de nye hurtig-opladere vil booste Tesla i Kina, som er verdens største marked for elbiler.

Læs også: Tesla sænker priser på Model 3 i Europa

Tesla SuperCharger i Danmark

Der findes også Tesla SuperChargere i Danmark. Der er ikke mange endnu, men der er flere på vej. Der er indtil videre ti SuperCharger-stationer i Danmark og der er otte mere på vej lige nu.

Læs også: Nyheder om elbiler og opladning

Det næste i sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 28/1/2021 blev bolden spillet videre med et indlæg omkring emnet Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X – se priser – Artiklen kan du læse her her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..