Til næste år kan du spille Xbox-spil på din iPhone

Med en ny next-gen spillekonsol på markedet skulle man tro, at Microsoft havde rettet al fokus mod denne. I stedet vil de hellere have flere med på Xbox Game Pass-vognen. Og det skal iPhone- og iPad-brugere ikke snydes for.

Til næste år kan du spille Xbox-spil på din iPhone

Nye spændende Xbox Series S og X-konsoller har set dagens lys på det seneste, og det er super for alle gamere derude. Men den mest interessante lancering fra Microsoft på spilsiden har i år været cloud-gaming til Xbox Game Pass Ultimate. For første gang kan vil spille alle konsolspillene på stort set hvilken som helst telefon eller tablet via clouden. Desværre har det hidtil kun været muligt på Android-enheder, for Apple har ikke villet være med i legen.

Læs også: Microsoft Xbox Game Pass er kommet til Android

Der har på det seneste været talt meget om Apples strenge App Store-regler, men Microsoft har bestemt sig for at omgå App Store helt, i stedet for at bygge sin tjeneste omkring Apples regler. I et blogindlæg tirsdag afslørede CVP for Microsoft Gaming, Jerret West, at cloudgaming, som en del af Xbox Game Pass Ultimate, kommer til iOS-enheder i foråret 2021 via mobile webbrowsere. Dermed bliver de ikke nødvendigt at downloade noget gennem Apples appbutik.

Udover dette har Microsoft også planer om, at åbne dørene for cloudgaming på PC med Xbox-appen til Windows 10, samt via webbrowsere.

I blogindlægget skriver West: ”I foråret 2021 tager vi næste skridt på vores rejse mod at nå ud til flere spillere rundt om i verden ved at gøre cloudgaming til en del af Xbox Game Pass Ultimate tilgængelig på Windows PC’ere via Xbox-appen og browser, og iOS-enheder via mobile webbrowsere. Ved at tilføje over en milliard enheder som veje til at spille i Xbox-økosystemet, forestiller vi os en sømløs oplevelse for alle typer af spillere, hvad enten det er at spille Minecraft Dungeons med dine Xbox-venner med touch-kontroller på en iPhone eller hopper ind i et Destiny 2: Beyond Light-strike på en Surface Pro, når du har en pause mellem to møder.”

Læs også: De første test af Xbox Series X – Mangel på store spil

Microsoft: Spil på hvad og hvor du har lyst

Mens Sony har sit fokus på PlayStation 5-konsollen som en hub som næste generation af gaming, er Microsoft mere ligeglade med hvor, du spiller, så længe du betaler for et abonnement på Xbox Game Pass. Du kan faktisk bruge et filter på Xbox-hjemmesiden til at se alle spillene, der kan spilles i skyen. På nuværende tidspunkt gælder det over 190 spil, blandt andet Control, Dragon Quest XI, Destiny 2, Doom Eternal, Gears 5, Halo 5 med flere.

Læs også: Guide: De 5 bedste headsets til PlayStation 5

Visse spil fjernes fra tjenesten i løbet af de kommende måneder i takt med at andre spil overtager deres plads, men stort set hele biblioteket kan spilles på PC og iOS til foråret, hvis du er villig til at betale 99 kroner per måned.

Mere om sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 23/11/2020 gik vi videre og publicerede en artikel der drejer sig om PlayStation 5 og Xbox Series X: Derfor skal dit TV have HDMI 2.1 – Læs fortsættelsen her. Få også seneste nyt i sagen her.