Toyota-direktør advarer Apple: Kæmpe udfordring at producere biler

Inden Apple kaster sig ind på bilmarkedet, så mener Toyota-chef, at de skal tænke sig godt om. Er de klar til at yde support i op til 40 år?

Toyota-direktør advarer Apple: Kæmpe udfordring at producere biler

En lang række rygter giver stærke indikatorer på, at Apple er i gang med at udvikle sin egen bil. Skal vi tro alle disse rygter, er Apple dermed på vej ind på et helt nyt marked, hvor de aldrig før har forsøgt sig.

Se også: Internet til bilen? Sådan gør du

Og det desuden et marked, hvor konkurrencen er ret hård. Det har fået Toyotas direktør til at advare Apple om de udfordringer, selskabet kan møde som ny på markedet. Wall Street Journal citerer Toyota-chefen Akio Toyoda for at sige:

”Hvem som helst kan lave en bil, hvis de har den tekniske kundskab, men når de har lavet en bil, håber jeg, de indser, at de er nødt til at stå fast i 40 år for at besvare kunderne og møde forskellige udfordringer.”

Udtalelsen kom ved en nyhedskonference for Japan Automobile Manufactures Association. Videre sagde Toyoda:

”Teknologiselskaber på vej ind i bilindustrien betyder, at bilindustrien har en fremtid, og at valgmulighederne for kunderne bliver bredere. Vi byder nye aktører velkommen, men jeg synes ikke, det er fair af dem, der er nye i industrien, at sige: ’Vi behøver ikke stå fast i 40 år, men I andre, der har været med i mange år, gør I bare det.”

Læs også: Apple Car kommer tidligst i 2025 i følge Ming-Chi Kuo

Apple bilen kan komme allerede i 2024

Som sagt bliver det helt sikkert noget nyt for Apple at begive sig ind i bilindustrien. Det betyder også en stor investering for deres del, og det bliver en meget dyr lektie at lære, hvis det går galt for dem. Hvordan det kommer til at gå, må vi vente at se. I mellemtiden håber vi, at Apple allerede har overvejet de ting Toyoda nævner.

Men skal man tro rygterne, så er der altså noget om sagen. Apple ved vi har forsøgt sig hos en bilproducent som Hyundai, men de to kunne ikke blive enige. Om Apple har fundet en anden samarbejdspartner vides ikke, men der går stadig rygter om, at Apple bilen kan blive en realitet allerede i 2024-25. Spørger du os, så skal vi lidt længere ud i fremtiden.

Læs også: Porsche-ekspert skifter til Apple og puster liv til elbil-rygter

Sidste tilføjelse til sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. Lasse Olsen gik videre med sagen. 12/3/2021 gik redaktionen videre og publicerede artiklen Photoshop klar til nye Macbooks med Apple M1-chips – Læs den her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.